nisi napisal čim si šprical, ak je sistemik to se je več "upilo", kiša više nije mogla isprati
Lovatorica neznam dal koristiš neki od okvašivača,ako ne bilo bi dobro i to da koristiš.Kiša teže ispire zaštitu i bolje se rasporedi po lozi.
gospodo zanima me dali i dalje vršiti zaštitu sistemicima ili možemo krenuti sa bakrom ikoliko često hvala
Zašto već sad stavljate insekticid protiv moljca?Nema niijedne preporuke od HZPSS za cijelu HR,osim za krajnji jug
Pa, na vinogradarstvo.com piše:Početkom sedmog mjeseca pojavljuje se i druga generacija grožđanih moljaca...[/b][/i]
Zašto već sad stavljate insekticid protiv moljca?Nema niijedne preporuke od HZPSS za cijelu HR,osim za krajnji jug Inače ja namjeravam sutra-prekosutra ak uspijem od tih pljuskova Melody Duo+Falcon+1/4 doze Oligogrena (isprobao sam na malu količinu i nije bilo čudnog ponašanja smjese),a onda po grožđu Mythos+Magnesiogreen.Onda za jedno 2 tjedna malo na obalu pa dan-dva prije neki bakreni sistemik za peronosporu Curzate B i sl,Falcon ili Postalon za pepelnicu,a u međuvremenu možda i moljac doleti pa ćemo vidjeti što s njim
Poštovani forumaši molim vas za komentar:Jučer mi je rođak pričao da je čuo kako stručnjaci preporučaju da vinograd treba ići prskati ujutro što ranije dok je rosa najjača.pitam ga otkud sad ta promjena jer se uvijek govorilo da se po rosi ne prska,kaže da zbog toga kako lišče upija tu rosu tako i sredstva za zaštitu.