I ja nadasve cijenim Razora (uostalom stručnjak je,zar ne za te stvar?i...no i Ivanova teorija ima svoje stoljetne korijen e pa...pokušavam pronači neku sredinu tvrdeći da ako NEMa bolesti(a u mom vinogradu je za sada,hvala Bogu nema),nisu loši ni kontaktni fungicidi a kamoli ne Rival,Attila,Winner isl.
trebal bi kupiti vino u vinariji, ato bi svi znali.
Haha,ko da si iz Zagorja . Nije problem kaj imaš manje nego kaj budu svi znali,da nemaš vina . Ko moj rođak lani,kombinacija pepelnice,botritisa prouzročena najviše zbog šparanja na kvalitetnom materijalu -30% po mojoj procjeni.(10x veća šteta nego ga je koštal sav materijal koji je u sezoni potrošio!) Najrađe bi bio vodu dodao,ali to ne radi . Kolko si brao-dosta bude za mene. Nedavno kod pretakanja,uvijek zove u pomoć sad nije ,kaj te budem s tim zamarao,nešto sam prodao pa da premjestim iz bačvi . Makar se to može svakom desiti,ali je takav mentalitet
Bok ljudi...Prošli put ste me "oprali" po pitanju upotrebe Ridomila. Sad znam da ga nisam smio koristiti...Sutra bude 2 tjedna prošlo od tog špicanja (Tilt,Redan i Ridomil)... Za sad je sve OK.Tokom ovog tjedna mislio sam pošpricati, ali BEZ Ridomila. Prošli put ste pošteno "splašili"...Planiram izmiksati TILT+Reldan+Cosan (sumpor koji nisam stavio prošli put).E sad, nešto protiv plemenjače... Možda Rubigan (kak preporuča Razor) ili možda Crystal ??Kaj preporučate??P.S. da li je "pametno" izostaviti Ridomil, ili s obzirom da sam ga koristio prošli put, "moram" s njim i nastaviti?
Krivo sam skuzil Razorov post od 12.svibnja... Dal da stavim protiv peronospore GALBEN C ?. On ima (opet) bakar... Stavil bum MIKAL. Vidim ga u tablici na strani 9
Baš se vratio doma nakon pregleda vinograda. Naišao sam na 2 trsa (od cca 500) da se pojavila peronospora kao na slici 1 (lijeva slika) .I to 2-3 lista na trsu... Dok se na (cca) svakih 20 trseva javi list do dva kao na slici 2 (desna slika)... Nadam se da nemam razloga za brigu ()