Kupio maloprije syngentin okvašivač Extravon,sad otvorio deklaraciju piše da se koristi sa herbicidima Jel to pod obaveznosamo sa njima ili se može miješati sa drugim sredstvima?
pa me zanima šta preporučujete, da li je bolja varijanta Verita+Anvil 5 sc+sumpor ili Mikal flash(Al-fosetil/folpet)+anvil 5 sc+sumpor, ili je svejedno.
Ako ne bude simptoma bolesti i nepovoljnog vremena zašto da ne. Sve ovisi o vremenu. Tome se onda prilagodi i jačina sredstva. Mogu navesti otprilike skalu jačine preparata za peronosporu, mada ne mora automatski značiti da slabiji preparat nije dobar. Nekad je dobar i antracol ako je lijepo vrijeme, nekada nije dosta ni forum ako je kišno vrijeme ili ako čovjek zakasni. Bitno je pogoditi prskanje i napraviti dobru aplikaciju.Podjela je prema efektu sistemika na stop djelovanje peronospore1- Mikal F Premium2- Acrobat MZ, Forum Star, Melody Duo3. Ridomil, Fantic4. Galben, Baldo5. Verita, Profiler6. Mikal, Rival, Alonso, Atilla7. Equation pro, Curzate8. Antracol combiKontaktne nisam uzimao u obzir, mada tu ima odličnih preparata za preventivnu namjenu : Eclair, Pergado, Universalis, Electis, Cabrio Top, Quadris, Quo Vadis
U subotu sam pošpricao s kombinacijom winner (plamenjača i crna pjegavost) + postalon 90 SC (pepelnica) + direkt(moljac) i primjetio sam da ubrzo nakon miješanja došlo do taloženja izmješanih sredstva u kaci. Da li se navedena sredstava smiju miješati? Bojim se da mi je teta u poljoapoteci prodala lošu kombinaciju. Sat i pol nakon špricanja pala je obilna kiša i sve isprala.
Dajte ljudi odgovorite ako znate. Da li se navedena sredstva smiju miješati, jer mi je ostalo za još jedno špricanje pa da znam da li mogu ponoviti postupak.
antracol combi je li on preventivni ili kurativni preparat. po razoru - kurativni ili griješim hvala
U subotu sam pošpricao s kombinacijom winner (plamenjača i crna pjegavost) + postalon 90 SC (pepelnica) + direkt(moljac) i primjetio sam da ubrzo nakon miješanja došlo do taloženja izmješanih sredstva u kaci. Da li se navedena sredstava smiju miješati? Bojim se da mi je teta u poljoapoteci prodala lošu kombinaciju. Sat i pol nakon špricanja pala je obilna kiša i sve isprala.Dajte ljudi odgovorite ako znate. Da li se navedena sredstva smiju miješati, jer mi je ostalo za još jedno špricanje pa da znam da li mogu ponoviti postupak.
atila+shabitane prije 10 dana, za to vrijeme palo je 5mm kiše, da da špricam sutra (prije kiše najavkjene za srijedu ) ili da pričekam petak, odnosno subotu