VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 19:45:49

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Gospodarstvo i financije
| |-+  Registrirani proizvođači
| | |-+  Zakonodavstvo
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11 Dolje Ispis
Autor Tema: Zakonodavstvo  (Posjeta: 198028 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #105 na: 22 Siječnja, 2011, 23:38:47 »

to sta (uglavnom) nasi ljudi rade je jedno a zakonska procedura je drugo. zakon nalaze tako i tako i da bi se nesto zvalo izbornom berbom prosusenih bobica mora biti odradeno po zakonu. nasi ljudi svasta kemijaju i patvore vino pa ga opet prodaju jer znaju da to poslije vise nitko nece kontrolirati.. ja mogu kupiti par boca vina grasevine od krauthakera, pretociti je u svoje boce, od zavoda dobiti vrhunsku oznaku i super ocjene i analizu i dalje puniti svoje vino pod takvom etiketom. pa sta mislite kak se prodaju oni badelovi i slicni buckurisi za 10 kn mpc.. to su bojni otrovi u boci!
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #106 na: 22 Siječnja, 2011, 23:43:17 »

to sta (uglavnom) nasi ljudi rade je jedno a zakonska procedura je drugo. zakon nalaze tako i tako i da bi se nesto zvalo izbornom berbom prosusenih bobica mora biti odradeno po zakonu. nasi ljudi svasta kemijaju i patvore vino pa ga opet prodaju jer znaju da to poslije vise nitko nece kontrolirati.. ja mogu kupiti par boca vina grasevine od krauthakera, pretociti je u svoje boce, od zavoda dobiti vrhunsku oznaku i super ocjene i analizu i dalje puniti svoje vino pod takvom etiketom. pa sta mislite kak se prodaju oni badelovi i slicni buckurisi za 10 kn mpc.. to su bojni otrovi u boci!

Nažalost mnogi moji ovuda i rade to a pogotovo sa maslinovim uljem kupe ulje pritoče i prodaju. Tu dolazi ona košpina izjava da se ovdje prodaju muda za bubrege!
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #107 na: 23 Siječnja, 2011, 10:43:51 »

Mnogi, znam ih, kupe tuđe vnio, pretoče u svoje flaše, ili promjene etiketu i nose na izložbe, te pobiru odlikovanja.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #108 na: 23 Siječnja, 2011, 11:28:05 »

To rade oni kojima je bitno da dobiju medalju i da se time hvalisaju. ;) Znanja i dalje nece biti...
Evidentirano

tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #109 na: 23 Siječnja, 2011, 12:42:16 »

Sve je to u redu, ali vrednovanje, ako hoćemo ozbiljno, bi trebalo na neki način drugačije organizirati, možda da se u podrumu uzmu uzorci iz bačve, ako bi i to vrijedilo. Sve u svemu muljaže ima svugdje.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #110 na: 23 Siječnja, 2011, 12:56:14 »

Pa i u podrumu se moze muljati. ;) Kupim 100l vrhunskog vina iz Kutjeva i to saljem po izlozbama pod moje...
Tesko se to moze regulirati. No ne vidim smisla ici na izlozbe s tudjim vinom. Gdje je onda tu valorizacija mog rada tijekom cijele godine?? U komadu papira gdje pise zlatna medalja ili u znanju i iskustvu koje sam stekao dok sam vinogradario i podrumario?
Evidentirano

SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009

Email
« Odgovor #111 na: 23 Siječnja, 2011, 13:00:15 »

velik dio i mulja pogotovo sa medaljama čak ako su i dobili medalju za jedno vino nekaj sasvim drugo prodaju pod tu medalju to su uvek igre bez granica ;)
Evidentirano

bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #112 na: 23 Siječnja, 2011, 15:38:06 »

Pa i u podrumu se moze muljati. ;) Kupim 100l vrhunskog vina iz Kutjeva i to saljem po izlozbama pod moje...
Tesko se to moze regulirati. No ne vidim smisla ici na izlozbe s tudjim vinom. Gdje je onda tu valorizacija mog rada tijekom cijele godine?? U komadu papira gdje pise zlatna medalja ili u znanju i iskustvu koje sam stekao dok sam vinogradario i podrumario?

Dok god si (je) u prilici da nekoga ucjeniš da mora prodavati tvoje (njegovo) boli te briga. A glavno da je medalja na etiketi, to gura pod nos i ide dalje.........
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #113 na: 23 Siječnja, 2011, 21:01:59 »

Stvar je u tome da veci proizvodjaci (u nasim okvirima) sto po meni podrazumijeva one s vise od 20ha vlastitih vinograda odrzavaju kvalitetu u cijeloj svojoj paleti. ;) Jer nemojmo se varat da je isto proizvodit i odrzavat 100000l i 500l.
Evidentirano

tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #114 na: 23 Siječnja, 2011, 22:14:08 »

Stvar je u tome da veci proizvodjaci (u nasim okvirima) sto po meni podrazumijeva one s vise od 20ha vlastitih vinograda odrzavaju kvalitetu u cijeloj svojoj paleti. ;) Jer nemojmo se varat da je isto proizvodit i odrzavat 100000l i 500l.

Kužim. Bilo bi neodgovorno uložiti velike pare i onda se s tim kockati.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #115 na: 23 Siječnja, 2011, 22:25:19 »

Netko tko ima 20 h vinograda on ima i znanje, ima i suvremeni podrum jer bez njega nebi mogao kontrolirati i proizvoditi tolku količinu vina, za razliku od njih manjih proizvođača nemaju baš tak sjejne uvjete u podrumu, a da ne govorim o hobi vinarima, kojima nam vino neke godine ispadne super a neke dosta lošije jer ovisimo o dosta stvari. Sama temperatura zraka pa tako i temperatura fermentacije  je svake godine drugačija pa se več sa time dobiju drugačije nijanse vina a da ne govorim o grožđu ili načinu prerade...
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #116 na: 24 Siječnja, 2011, 20:08:49 »

Netko tko ima 20 h vinograda on ima i znanje, ima i suvremeni podrum jer bez njega nebi mogao kontrolirati i proizvoditi tolku količinu vina, za razliku od njih manjih proizvođača nemaju baš tak sjejne uvjete u podrumu, a da ne govorim o hobi vinarima, kojima nam vino neke godine ispadne super a neke dosta lošije jer ovisimo o dosta stvari. Sama temperatura zraka pa tako i temperatura fermentacije  je svake godine drugačija pa se več sa time dobiju drugačije nijanse vina a da ne govorim o grožđu ili načinu prerade...

Utome i je čar hobi vinarstva! ai veliki svake godine eksperimentiraju na malim količinama da bi napravili nešto bolje i interesantno za tržište!
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #117 na: 24 Siječnja, 2011, 20:16:42 »

Potpuno se slažem.... :D
Evidentirano
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #118 na: 24 Siječnja, 2011, 20:46:06 »

Pozdrav svima,

nevezano za zadnje postove, podsjećam one koji znaju, a napominjem one koji ne znaju (navodno će ove godine biti i kontrole):

Pospremite svoja zaštitna sredstva u ormar pod ključem, odvojeno od ostalih stvari i nalijepite mrtvačku glavu na isti.
Maknite sredstva kojima je istekao rok uporabe (makar iz prakse znate da su još uvije OK).
Pospremajte ambalažu - zbrinjava je CIAK i izdaje Vam potvrdu.
Nabavite i nešto zaštitne odjeće, da ne bi bilo nismo znali...
Oni koji imaju zaposlene neka uredno vode evidenciju - bilo je kod nas kazni, i to ne malih.
Podsjećam i da uređaji za zaštitu bilja moraju imati markicu da su pregledani.
Ispunjavajte evidencijske listiće o upotrebi zaštitnih sredstava - ukoliko više parcela čini jedan vinograd, može se ispuniti na jednom listiću.
Iste papire morate čuvati 5 dugih godina.
I za kraj, zakon o trošarinama obvezuje i male proizvođače vina da se prijave kao trošarinski obveznici, iako je zasad trošarina 0 kn, međutim, budući da smo navedeni u zakonu, uredbom ju je uvije moguće povečati.
Radi se o PUR obrazcu i moguće ga je skinuti na carina.hr

Eto sam se tako zabavljao početkom ove godine - gledajući sve to, vinogradarstvo i vinarstvo počinje gubiti čar jer se pretvara u pisarstvo.
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #119 na: 24 Siječnja, 2011, 22:59:17 »

Pozdrav svima,

nevezano za zadnje postove, podsjećam one koji znaju, a napominjem one koji ne znaju (navodno će ove godine biti i kontrole):

Pospremite svoja zaštitna sredstva u ormar pod ključem, odvojeno od ostalih stvari i nalijepite mrtvačku glavu na isti.
Maknite sredstva kojima je istekao rok uporabe (makar iz prakse znate da su još uvije OK).
Pospremajte ambalažu - zbrinjava je CIAK i izdaje Vam potvrdu.
Nabavite i nešto zaštitne odjeće, da ne bi bilo nismo znali...
Oni koji imaju zaposlene neka uredno vode evidenciju - bilo je kod nas kazni, i to ne malih.
Podsjećam i da uređaji za zaštitu bilja moraju imati markicu da su pregledani.
Ispunjavajte evidencijske listiće o upotrebi zaštitnih sredstava - ukoliko više parcela čini jedan vinograd, može se ispuniti na jednom listiću.
Iste papire morate čuvati 5 dugih godina.
I za kraj, zakon o trošarinama obvezuje i male proizvođače vina da se prijave kao trošarinski obveznici, iako je zasad trošarina 0 kn, međutim, budući da smo navedeni u zakonu, uredbom ju je uvije moguće povečati.
Radi se o PUR obrazcu i moguće ga je skinuti na carina.hr

Eto sam se tako zabavljao početkom ove godine - gledajući sve to, vinogradarstvo i vinarstvo počinje gubiti čar jer se pretvara u pisarstvo.
Da, jednog dana će biti tako i kod nas. Mislim da je zasad, većini ljudi, podsjetnik s čim su prskali protekle godine ( i meni), upravo ovaj forum pod arhivu prskanja protekle godine.
Tko će ići ljudima u inspekciju, kao i za rakiju, volio bih se odmah prijaviti za to radno mjesto, ako sam "podoban" ;D
Evidentirano

Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!