Slazem se,ajde da je vrijeme zajebano,ali nije bilo kise,vrucina,po meni idealni uvjeti,sad ne znam koliko vlaga u zraku utjece na to,niti meni ne pada na pamet da spricam vocku 3x u cvatnji,nek se goni u 3 pm idem sadit nekaj drugo
Ovog tjedna se okopavalo mlado voće i trsevi, prskalo protiv monilije i uživalo u promatranju voćaka u cvatnji.Na Idaredu sam primijetio da ima uši, ali nisam pristalica prskanja u cvatnji, osim protiv monilije. Jedino ako se bude brojnost kritično povečala, onda ču pošpricat Kenyatoxom i to u večernjim satima, ali mislim da neče trebati.Mislim da če krajem tjedna pasti i prva košnja, pa onda prskanje koštičavog voća dithanom i perfectionom.Sas, i kod mene ona tvoja flakserica na stanleyu a bogme i stršljen.https://www.dropbox.com/sh/7pz3is2fik8zbnu/NXJTpllbLE
Mislis na flaksericu fs 120 za kosnju ?Ta zeza mog oca ko da je placena da vadi zivce samo se gasi i tesko pali, a svake godine je bila 5 puta na servisu.Vockice su ti prekrasne u cvatnji.
Ma ne, mislim na onu kaj si ju ti precvikal škarama.U cvatnji su bile lijepe, ali na kraju cvatnje je bilo previše smeđih latica.
Aha nisam bio skopcao ! Da koliko sam primjetio na svojim cvijetovima dalje nisam vidio stete tu gdje je kukac stao na tome je i ostalo. Ocito da je bio samo jedan zalutali koji je daleko stigao, pojma nemam.Al kako sam ga vidio u akciji flaksal je ispred sebe ko da je placen po ucinku !
Imamo sreču da kod nas nema tako intenzivnog uzgoja šljiva pa se ta napast nije toliko raspasla.Vidim na jednom srpskom forumu da imaju grozne probleme sa tom beštijom (rutava buba) i to baš na šljivama koja se kod njih masovno uzgaja.Kao kod nas na jabukama jabučni cvjetojed ako je u blizini nasada šuma.
Danas sam pošpricao voćke s koprivom protiv ušiju,čak sam ih našao i na glogu.Vidjet ću dali bude kakvog efekta od ovog špricanja.