Dobro izgleda taj Molispan, se smije miješati s chromosulom ili tercelom?SASza jabuku imaš pepeljastu uš i krvavu uš (meni se radi o pepeljastoj uši ) a sa zelenom uši još se nisam susreo.
Danas napravil još jednu kućicu za ptice i nakeljil je na stup kraj voćnjaka.U prvoj su se izlegli mali ptićeki,i mama ih uredno hrani(nadam se štetnim bubama iz MOG voćnjaka).
počele i kod mene dozrijevati trešnje. Nema ih previše, nisu prevelike ali su slasne. Na kasnoj trešnji staroj preko 30 godina uočio sam moniliju. Po prvi put u životu je ta trešnja bolesna Jabuke mi nisu baš u bajnom stanju - iako se tretiralo protiv pepelnice, ona se i dalje ne da. Neke grane (jedna do dvije po stablu) su već potpuno osušene, tako da ću morati opet tretirati.Što savjetujete, kontaktni ili sistemični fungicid?
Hvala, nažalost trešnja je visoka valjda 20 m tako da je to nemoguća misija.Što se tiče pepelnice, ako sam dobro shvatio ti preporučaš cijeli koktel od ova četiri ?!što ne bi bilo dovoljna kombinacija dva (jedan kontaktni + sistemik?)inače, jedna sadnica (jesenska, bjeličnik) je u kritičnoj fazi i trebam ju spasiiti bilo kako. Inače će završiti poput "pilota".