Hobisti mogu imati alat kakav žele. Meni je osnovno mjerilo bol u ruci jer rezati dva mjeseca godišnje nije baš jednostavno. Na felcu sam i to sedmici trenutno,možda dogodine probam i tu šesticu jer mi je već par ljudi reklo da su i to dobre škare. Sa sedmicom nema žuljeva ali i tu nakon dva tjedna zaboli ruka. Na dvojki sam bio 25 godina i taj se model nije mijenjao do danas.Trenutno razmišljam o pneumatskim škarama,probat ču to osmislit u kućnoj radinosti i ako ne ispadne preskupo napokon ću se riješit tih bolova u ruci
a što se tiče rezanja višegodišnjeg drva, el nije poanta u dobrim škarama da režu gotovo sve?
A felco akumulatorske, prije dva tri dana mi prijatelj priča da ih je posudio za orezivanje breskvi i da je oduševljen. Čini mi se da je rekao da koštaju 13 tisuća kuna.
Izgled škara mi izgleda čisto ok, samo ako imaš mogućnosti navratiti do trgovine vidi jel idu zamijenski noževi i koliko koštaju te naravno jel imaju te zamijenske nože.Ima razno raznih nonename škare s mogućnošću izmijena oštrice samo ih nema nigdije za nabaviti, tak da to isto zna biti zamka, baš sam se bio raspitivao po trgovinama i vele da trenutno nema zamijenske oštrice (za te nonename) !
Hobisti mogu imati alat kakav žele.
Svratio sam danas do trgovine i pitao ali dečki koji tamo rade ne znaju obojica misle da je nož izmjenjiv ali nisu sigurni ( niti jedan nije poljoprivredne struke naravno) a zamjenskih noževa nemaju. Mislim da sam iste vidio i u KTC-ovoj poljoprivrednoj ali oni kod nas rade do 15 h tak da nisam mogao pitati tamo a znam da dečko koji radi ima poljoprivrednu školu i ak nešto i ne zna raspita se brzo kod dobavljača.
predlažem da si kupiš ovo, imam ih godinama, vrijede svaku kunu http://www.comet.hr/shop/proizvodi/542-skare-za-lozu-220/
Pacijenti, niš čudno, daj ak imaš telefonski broj od ovog KTC poljoprivrednoj pitaj telefonski da nelutaš bezveze, mene nema sutra uopće cijeli dan doma nitii budem bio u mogućnosti zvati. Pitaj samo dal se tom modelu škara može izmijeniti oštrica i koliko košta i to ti je to.Ak ima oštrice za kupiti predlažem da ih odmah i kupiš vidiš da je prava nestašica znanja i nabave robe, da nebuš nakoncu bacio škare ! Budem se još raspitao ali ako ništa ne nađem ništa strašno ovak će izdržati godinu dvije a kada posadim još 500-tinjak trsi budem i onak kupio neke felcove ili kukerove.
kaj su stvarno tak dobre? i za voćke?(pitam jer nisu skupe, uopće - pa ako su solidne, vrijedi pokušati!)