VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 20:36:43

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Alati u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 49 Dolje Ispis
Autor Tema: Alati u vinogradu  (Posjeta: 360257 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #90 na: 22 Siječnja, 2010, 18:46:00 »

Strugač, za korove u vinogradu. Ja ga koristim za vrt, ali hrpa ljudi to kod mene koristi za vinograde gdje je lakše tlo.
Pofrezaju i onda dalje samo s time.

aha da, samo ne kuzim bas kak s time mozes strugati korove i zemlju.. ??? sta nije onda bolja motika za to.. ::)
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #91 na: 22 Siječnja, 2010, 18:48:45 »

S motikom si pogrbljen. Ovo ima 2 metra držale.
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #92 na: 22 Siječnja, 2010, 18:52:55 »

S motikom si pogrbljen. Ovo ima 2 metra držale.

pa mozes ti staviti i na motiku drzalo od 2 metra.. nije mi bas jasno kako mozes s time raditi kvalitetno jer je dolje prakticki ravno, mozes eventualno sjeci travu i korov ali ne mozes okopavati zemlju kao motikom. ???
Evidentirano

tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #93 na: 22 Siječnja, 2010, 18:56:05 »

A ne, ne, nisam ja manje bedast od svih vas. Daklem podržavam alatku za bušenje prilikom sadnje. Još ako je teren zrigolan! Popevka, brzo ide! Ali u tvrđem terenu, za stupove 80 cm, he,he, probajte. Može i pokoja luknja tamo gdje ti žice smetaju za sveder. Ali veliki posel s tim...fala...probal sam ! Dečki meni je 57. verujte ja imam iskustva v bušenju. Zrigolal sam i zbušil Zagreb i okolicu, skoro su osnovale Udrugu zahvalnih Zagrepčanki, al su se posvadile na izbornoj skupštini, a ja pobegel! Nek veruje ko hoće, meni nit v žep ni z žepa, ali tak je !

Nije, još prejdem na tehničkom pregledu, ono, s kantom morta !
da te malo utješim, vele da se nakon 60-te sve povrne natrag..., ak i ne lijepo je imati lijepe uspomene
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
poznanovec
Moderator
Novak

poznanovec-mali bukovec

Email
« Odgovor #94 na: 22 Siječnja, 2010, 19:03:09 »

na proljeće 2-3X pofrezam i okopam motikom ispod redova, za dalje upotrebljavam strugač, s njim kosim ustvari stružem zemlju (površinski sloj 5 cm) između i ispod redova
Evidentirano

vine nemre tak neveljati,
da ga mi nebi mogli spiti
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #95 na: 22 Siječnja, 2010, 19:18:42 »

pa mozes ti staviti i na motiku drzalo od 2 metra.. nije mi bas jasno kako mozes s time raditi kvalitetno jer je dolje prakticki ravno, mozes eventualno sjeci travu i korov ali ne mozes okopavati zemlju kao motikom. ???
Ha, čuj svi rade s tim kod mene, sigurno nešto vrijedi. Svrha je da male biljčice postružeš, ne daš ima da narastu. Ako prerastu ide motika ili freza. Netko će ti od forumaša još objasniti sigurno, nije Poznanovec jedini.
Ne stignem više ni čitati forum koliko je postova.
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #96 na: 22 Siječnja, 2010, 19:30:16 »

ja sam prosle godine kupio onu ubodnu roto drljacu na ticalo i radi ko beba, za cijeli vinograd (3 ha) treba oko 50ak radnih sati, vise ne okopavam rucno, preporodio sam se i izrazito sam zadovoljan.

ps. ovo zvuci ko reklama za kosmodisk.. ;D ;D
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #97 na: 23 Siječnja, 2010, 10:15:38 »

Mozes nam staviti sliku te drljace Ivane  ??? Hvala unaprijed.
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #98 na: 23 Siječnja, 2010, 15:19:35 »

evo,iz videnog Razorovog alata ja napravio svoju verziju koja bi mi trebala sluzit za kopanje ili prosirenje rupa kod sadnje trsja(nemrem isprobat posto je zmrznjeno),no kad buju uvijeti isprobat cu.tako,ovo su alati za nas koji nemremo bas sve kupit pa se snalazimo kak moremo :-\
a sto se tice Mc Ozy-jevog posta,mogu samo reci da iako je covjek vec pomalo u veteranskim godinama,lijepo je za cuti da jos dobro radi sa svrdlom.majstore svaka cast i CESTITAM :-*

P.S.nije da te plasim,ali kaj ak se koja forumasica javi da se dokazes na djelu :o
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #99 na: 23 Siječnja, 2010, 16:29:10 »

evo,iz videnog Razorovog alata ja napravio svoju verziju koja bi mi trebala sluzit za kopanje ili prosirenje rupa kod sadnje trsja(nemrem isprobat posto je zmrznjeno),no kad buju uvijeti isprobat cu.tako,ovo su alati za nas koji nemremo bas sve kupit pa se snalazimo kak moremo :-\
a sto se tice Mc Ozy-jevog posta,mogu samo reci da iako je covjek vec pomalo u veteranskim godinama,lijepo je za cuti da jos dobro radi sa svrdlom.majstore svaka cast i CESTITAM :-*

P.S.nije da te plasim,ali kaj ak se koja forumasica javi da se dokazes na djelu :o

nemoj ga plašiti, nismo mi tak opasne, na kraju krajeva i nekaj slično imamo doma...
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #100 na: 23 Siječnja, 2010, 16:32:16 »

mislis ovo sa slike ili ono kaj hrce doma kraj tebe ;D
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #101 na: 23 Siječnja, 2010, 16:33:04 »

mislis ovo sa slike ili ono kaj hrce doma kraj tebe ;D
i jedno i drugo
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #102 na: 23 Siječnja, 2010, 16:58:34 »

riba 2 i koliko to 'cudo' kosta  ;)  ???
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #103 na: 23 Siječnja, 2010, 20:28:37 »

Mozes nam staviti sliku te drljace Ivane  ??? Hvala unaprijed.

to je traktorska roto drljaca, evo podataka i fotki a ima i video:

http://www.messis.hr/poljoprivredni_strojevi.asp?id=GG&prikaz=opis
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #104 na: 23 Siječnja, 2010, 20:50:45 »

riba 2 i koliko to 'cudo' kosta  ;)  ???
kak to mislis kosta ;) rođo moj,pa to je opet proizvod iz garaze.znaci sve kaj sam potrosil su novci za drske,(iako bi i njih mogel naci u sumi ali mi se ne da),te nekaj elektrod i  brusna ploca.a pleha najdes di got hoces po dvoriscu ;D  ajd recimo oko 50kn.a to sam napravil nek se vidi da smo i mi zagorci nekakvi mestri ,da se ne shvati ona da smo "rodeni s malom maturom bez veze":-*.malo sam izmjenil posto mi se vidi da su na Razorovoj rucke malo preblizu i onda si covek potuce prste,he,he ;D
Evidentirano
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 49 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!