uspel sam pretoćit 150 litri mixa šardone + Rajnski.Stavil u subotu 15g Pyrovina,i nakon pretoka ostalo ga 35 mg.Al kiselina je 8,5 ..hm,hm bit će poprilićno kiselije nek lani.Rizling nisam uspel jer me žena otirala u šumu za vrganjima..al nije mi krivo
Kako si uspio napraviti berbu za Ch. i Rajnski u isto vrijeme? Koliko je proslo od pocetka vrenja do pretoka?
danas u podrumu spomenuo Branu ,i pola mu familije i pola familije sa zenine strane ! Imao u jednom demizonu oko 35 litara taloga od bijelog vina i to mi stojalo na nekom stolu i isao danas da to izbacim i kad sam nageo malo demizon razletio se ko balon.Znaci , nikakav kvrc ni nista . Bio na 5 cm debelom stiroporu i samo sam ga nageo jer je stol visok . Usro sam cijeli podrum , stolice, stol , podove zidove , bacve , vrata ma .. a drug Brane mi prodao taj demizon ! Bas ti hvala !
ma kaj da velim imam dvije vrste rizlinga.jedan sam kupil u Sloveniji,a drugi u Zlataru,i sad ovaj iz Zlatara je izgleda poprilićno raniji od ovog iz Slovenije.Ovaj je 7.09.imel 17 baboa,dok Slovenski oko 15,8.Al je sranje ,pošto nisam prskal prot botritisa ,da mi je ovaj domaći poćel naglo trunut i moral sam ga skidat.I onda pizdarija je ta kaj sam ga natoćil u 100litri i ostalo ga je još kojih 60 i kaj da se dela onda sam pobral sve skup i to ti je to.Nisam ni sam znal kaj me oćekuje pošto je ovo bila prva kakva-takva berba,al sam izvukel pouku za ubuduće.Ha,valjda bu se nekak popilo,pa ni to baš takova strahota od kiselina.Nučeni smo mi Zagorci i na jaće
ma nije bio zacepljen . bio mi je na onom sank stolu ( oko 1,3 m visine) i kad sam ga nageo malo prema sebi da ga podignem u tom momentu se razletio ! Hvala na ponudi al u moju hizu vise ne bu dosel !