... Ukupni dojam je još uvjek slab... To je težečko vino koje se koristi za lagani gemišt dok je grlo suho tjekom ljetnih vručina...
A kaj bi ti htio da taj roze bude? Pa nije to Boškinac GrandCru da ti pojede usta... Ovo kaj si naveo je u principu i najveća odlika laganih rozea...
Danas sam malo isprobao vina... Graševina mi je izgubila aromu , jedino je roze vino ostalo isto.... Temperatura vina u podrumu je između 18-20 stupnjeva što je daleko previsoka temperatura za bjelo vino...Neznam kak če biti kada stisnu vanjske vručine od 35-40 stupnjeva... Ja sam mišljenja da bez dobroga podruma nema dobroga vina, ima možda ima do 3. ili 4 mjeseca dok temperature ne porastu... Badava meni i vino od Traminca kada ga bez dobroga podruma nemogu održati kroz ljeto...
Sutra sibam cabernet iz drvenih sudova. Potrosnja crnog nam je ove godine poprilicno veca nego lanjskih godina pa ga (pre)rano moram micati iz drveta.
Jel cabernet flaširaš ili buteljiraš? Jesi ga sa čime bistrio ili filtrirao prije nego ide na tržište?
No, ja sam gorice kupil s podrumom i nisam ništa mogao birati nakon toga. Prošlih godina mi je u podrumu bilo i do 22 stupnja. Ove godine i sa, zahvaljujući forumu, novim saznanjima i tehnologijama mogu podrum zamrznuti i to do doba slijedeće apokalipse ako treba. Nek probaju oni drugi ljudi kaj smo mi pili.
Izvini na ponavljanju, ali kako reguliras temperaturu u podrumui koje je to efikasno rjesenje?