ni sam ne znam kaj da ti velim.danas jos jedino mesto di mores skupit nekaj ljudi je groblje
Ja kad se sjetim prije 4 5 godina svaki vikend smo bar jedan dan visili kod mene u podrumu. Sad nitko nema vremena, svi su ko penzioneri.
I ja sam penzioner,mi tek imamo vremena hodat po gorica,samo što ja nemam pravu ekipu za to.Nebremo se dogovorit za martinje, za vincekovo ma za ništ a glupo mi je da idem sam mada i to radim.
Pretocio one svoje slatkise. Na skrletu sam dodaval kiseline do 5,5 i nakon probe osjeti se poboljsanje iako trenutno ne mogu rec da li je dovoljno. Navecer cu ponovo kusati i sutra prije dodavanja ulja. Dodavao sam 80% vinske i 20% limunske. Takodjer sam dodao 5g/hl askorbinske. Ugl zadovoljan sam ucinjenim jer se vino zaista osvjezilo buduci da je zbog visokog ostatka secera bila pomalo tupo.Na rajnskom sam dodao samo 2g/hl askorbinske, mozda sutra dodam jos 2g/hl. Grasevina koju sam prilikom prvog pretoka presumporio sada ima 40mg/l i to nisam nista dirao vec sam kiseline podigao sa 5,1 na 5,6.Ugl, jako sam zadovoljan pogotovo jer prvi put radim polusuha, a vec ove godine sam skupio puno iskustva koje cu slijedece godine primjeniti tj. malo izmjeniti cijeli proces.