. Daj mi reci nakon koliko dana (od dodavanja sumpora) si pretocio vino s grubog taloga? Ja sam pretocio rajnski nakon 14 dana, a skrlet cu nakon 16 dana od dodavanja sumpora.Inace evo jos malo zanimljivih informacija od kojih se neke ne mogu naci u pa vinovim brosura
Pozdrav ja san ulija ulje u inox bačve.Crnjak je odličan za pit, popijen ga svaki dan po 1-2litre u berbi maslina i super je osvježavajuće, ja popijem malo više od drugih pa mi je jedina nuspojava vjetrovi.
kontroliral sumpor i mjeril kiseline...sumpor oko 30 a kiseline oko 9mg/l, temp. podrumu 11°C. Još je na talogu/kvascima.Iz vašeg iskustva kolko sumpora se izgubi otvorenim pretokom? dal da dignem na 40mg/l ili sad kroz zimu sa malo nižim sumporima? Hladnoća i to?Probal kod suseda i jedan mošt - H2S i jedva ga uvjeril da mora pretočiti, al mislim da me nebu posluhnul, teški je :-\jbga kolko očekivati da padne kiselina kad zahladi?
Uh tješim se kad ćujem da nisam jedini s velikom kiselinom, samo me ne tješi to kad uzmem čašu i popijem, a ono kao da pijem neki kiseliš. To je i moje pitanje koliko to može pasti hladnom stabilizacijom
ma ne brine to mene uopće ta kiselina...pa još nije ni zahladilo kak Bog zapoveda...i radimo stolno vino, za mene i pajdaše, za gemište a kolko bi ona mogla pasti ako netko zna otprilike...