|
dock
|
 |
« Odgovor #2085 na: 15 Listopada, 2014, 11:21:53 » |
|
Ne pise 
druga strana slike 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
nakon mene samo bog i vino....
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #2086 na: 15 Listopada, 2014, 12:44:50 » |
|
izgleda da samo tebi piše dock?!?!
koja je dakle cijena i udio N P K?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
|
dock
|
 |
« Odgovor #2087 na: 15 Listopada, 2014, 14:13:04 » |
|
izgleda da samo tebi piše dock?!?!
koja je dakle cijena i udio N P K?
hahaha za prvi dio pitanja piše ..adresa a kaj se cije tiće do 10 vreča cijena je 40 kn za vreču a sve preko toga gazda daje popust ... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #2088 na: 15 Listopada, 2014, 15:23:55 » |
|
haha ovo je lud zbunjenog priznajte!!! gdje pise udio NPK? Samo u Koprivnici se to može kupiti? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
|
SAS
|
 |
« Odgovor #2089 na: 15 Listopada, 2014, 23:05:30 » |
|
To znači 35 litara po 40kn, cijena nije loša ali ako se gnojivo može kupiti samo u Koprivnici onda je to drek od posla. Gdje budem ja za par vreča se zaputio iz Zagreba za Koprivnicu i tako nazad za Zagreb kada to nije isplatljivo.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
pirou
Novak

Ðurđevac
|
 |
« Odgovor #2090 na: 16 Listopada, 2014, 09:02:36 » |
|
Naša se udruga prošle ili pretprošle godine dogovorila (nas skoro 30-ak, brijem) i naručili smo hrpu tih vreća. Dobili smo popust i gazda nam ih je s kombijem dofural u naše mjesto. Telefon za sve informacije je koliko vidim na fotkici.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SAS
|
 |
« Odgovor #2091 na: 16 Listopada, 2014, 12:12:03 » |
|
To bi se onda trebali dogovoriti da ko je još iz Zagreba ko ja da se zajednički dogovorimo kome treba gnojivo pa da čovijek odijednom dopelja minimum 10-15 vreća i podijeli. Jer inače ovak za par vreća sumnjam da mu se isplati ići iz Koprivnice za Zagreb.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #2092 na: 16 Listopada, 2014, 12:40:16 » |
|
cuj uvijek se ti i ja mozemo dogovoriti, ali da i uzmemo 10 tih vreca svaki... to ti je jako malo, ne isplati se covjeku to furati...
Siki?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009
|
 |
« Odgovor #2093 na: 16 Listopada, 2014, 14:23:38 » |
|
Bitan je udio npk i drugih elemenata,možda vreča plantelle vrijedi ko te 3....nije samo bitno da je jeftino....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
|
|
|
|
dock
|
 |
« Odgovor #2094 na: 16 Listopada, 2014, 19:57:58 » |
|
Dečk, i garant da je proizvod cjenovno najpovoljniji na tržištu-parametri konkurencije i eko -stele s time da NPK nije dodavan u proizvodnji nego sve prirodno a + toga sirovina je sa podravskih i okolnih njiva tak da niti je zagađeno niti gmo,a bogami nije ni uvoz nego čista manufaktura itd
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #2095 na: 17 Listopada, 2014, 13:51:47 » |
|
da, razgovarao sam telefonski sa gazdom i on mi je to rekao.... ima ga kupiti u vrtnom centru kod sesveta (jelkovca) pa ću pogledati. Naravno da je bitan udio NPK, ali i uz smanjene postotke (u odnosu na recimo nizozemski pileći gnoj Fertor) mislim da niža cijena i veća količina nadoknađuju možebitni niži udio NPK. Mene posebno zanima i udio teških metala, no to ću vidjeti kad svratim u centar. Ovo da je podravski drek  i da se radi o našoj, domaćoj manufakturi bi za svakog domaćeg čovjeka trebao biti ogroman plus! Pomažimo našim vrijednim ljudima umjesto uvoznicima-tajkunima.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
|
dock
|
 |
« Odgovor #2096 na: 17 Listopada, 2014, 15:25:55 » |
|
da, razgovarao sam telefonski sa gazdom i on mi je to rekao.... ima ga kupiti u vrtnom centru kod sesveta (jelkovca) pa ću pogledati.
Naravno da je bitan udio NPK, ali i uz smanjene postotke (u odnosu na recimo nizozemski pileći gnoj Fertor) mislim da niža cijena i veća količina nadoknađuju možebitni niži udio NPK. Mene posebno zanima i udio teških metala, no to ću vidjeti kad svratim u centar.
Ovo da je podravski drek
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SAS
|
 |
« Odgovor #2097 na: 17 Listopada, 2014, 15:41:43 » |
|
@blitva To u Sesvetama ? Do tam dodem 15-20min prek obilaznice, no momentalno je auto na servisu pa sam "bosonogi".  Koliko znam ti si blizi toj trgovini, odi svrati pa pitaj koja je cijena i pakiranje. I mozda ak pise sta na pakiranjima udio ovog i onog, to poslikaj pa okaci da to vidimo jel valja sta. Bas me zanima ta enigma kakvo je to gnojivo. Ak i samo malo fali kaj lako bubnemo folijarno ili nadoknadimo putem zaljevanjem.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #2098 na: 17 Listopada, 2014, 21:48:17 » |
|
Ja sam kupio neki koji se proizvodi u Buzetu.Kao ono konjski+goveđi.Ma to tak malo za nekaj po vrtu,ružama isl.I čitam piše na vreći za trsje u rodu treba staviti 1-1,5 kg po trsu.Onda ja trebam 16 vreća = skoro hiljadarka.Nema šanse.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #2099 na: 18 Listopada, 2014, 06:26:33 » |
|
pa konjski i goveđi su inače "slabija" gnojiva od pilećeg koji ima veći udio N i P (za kalij nisam toliko siguran jer kalija na mojoj zemlji ima dovoljno pa najviše gledam P i N). Tako da nije nimalo čudno Riba kaj ti taj buzetski gnoj traži veću količinu. Ja ne znam puno o proizvodnji tog peletiranog gnojiva, ali mi je nejasno kak neka peletirana gnojiva mogu imati 7-7-7? da se tu ne radi o dodavanju mineralnog NPK? Ne znam, ali m vuče na tako nešto... Kod pilećeg mi se ne sviđa to kaj se najviše antibiotika koristi upravo u uzgoju pilića (najmanje je kod konjskog) tako da sigurno tih antibiotika ima i u gnojivu (hehe, barem biljke ne bu bile virozne  )
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
|