|
Koshpa
|
 |
« Odgovor #2100 na: 18 Listopada, 2014, 07:03:46 » |
|
Antibiotici djeluju na bakterije ne na viruse 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SAS
|
 |
« Odgovor #2101 na: 18 Listopada, 2014, 08:45:57 » |
|
@blitva
To ti je umjetno dodavanje minerala jer obicno klasicno gnojivo nema sanse da ima toliko visoku vrijednost tipa 7 7 7, ili cak visu. To sam bio citao neovisnu analizu gnojiva, da obicna gnojiva imaju malu vrijednost.
Moji su dugo koristili kozije gnojivo od susjeda ono nista nema antibiotika niti nista jer su te zivotinje toliko zilave da im je dosta samo jesti i piti uz kretanje unutar ograde. A jos prije toga svinjsko i pilece domaceg uzgoja. Ali kad god smo stime gnojili vrt, povrce nije bilo bog zna sto osim salate, pogotovo se odnosi na paprike. Paprike nisu bile nikad vece od 30-35cm i slabo su rodile. A kad sam ove godine upotrijebio peletirano gnojivo od Plantele i isao po principu saku u svaku rupu, malo zemlje i nakon toga uvalio papriku, paprike su bile visoke u prosjeku pola metra ! Doslovno izmjerio sa metrom, neke su sada visoke 80cm. Istina da joj je i ova godina pomogla sto je bila kisna itd., ali se moji nesjecaju da su imali tako dobre paprike. Isto tako susjeda koja je inace jako dobra vrtlarica njoj paprike i dalje kilave jer gnoji sa kozjim gnojivom i mislim da povremeno gnoji s tekucem gnojivom.
Dok sam ja na 60 paprike slozio za zimnicu nekih 7-8 tegli rog paprike i one zute male i jos skoro svaki dan jeli. Mislim da susjeda nije pospremila niti jednu teglu od valjda preko 100 sadnice paprike, koliko su slabo rodile i nisu bile vece od 30-35cm. Vrt joj je inace tocno preko moga plota tako da je i zemlja skroz ista.
Druga starija susjeda u penziji koja je malo dalje od mene i kad je dosla pogledati moj vrt cudila se sto su mi paprike tako velike. Ona isto gnoji sa kozijim gnojivm od fog susjeda jer susjed dijeli za badav.
Naravno nemislim sad da je Plantela gnojivo najbolje gnojivo jer ima sigurno i bolja ili treba kombinirati sa folijarno/tekuce. Ali da ima razlike izmedu domaceg i peletiranog uz malo dodatka minerala ima sigurno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #2102 na: 18 Listopada, 2014, 09:13:11 » |
|
opet mi zdere post.... nemam zivaca...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #2104 na: 30 Studenoga, 2014, 08:02:48 » |
|
ljudi jel tko radi jos cvarke?
koliko vam ispadne cvaraka od speka ... meni je ispalo 700 grama od 6 kila ....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
|
SAS
|
 |
« Odgovor #2105 na: 30 Studenoga, 2014, 09:16:00 » |
|
Naravno da se rade cvarci, sad smo nedavno imali kolinje u hr zagorju. Bit ce speka i sunke (prsut), cvarke radimo u prosijeku svakih 6mj. Sada nismo topili mast vec smo razrezanog pospravili u skrinju jer jos imamo masti u kuhinji. A sto se tice kolicina cvaraka ovisi koliko bus istisnuo mast iz njih. Ni kod mene ga nema vise od takvog slicnog omjera jer volimo pomalo suhe, a ne cistu mast to nejedemo. Ja se veselim prsutu ! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Koshpa
|
 |
« Odgovor #2106 na: 16 Veljače, 2015, 15:51:28 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
gabro
|
 |
« Odgovor #2107 na: 23 Veljače, 2015, 17:40:49 » |
|
Bio danas na prvom predavanju za pesticide,gadarija,čista papilova!!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
marac1988
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #2109 na: 24 Veljače, 2015, 16:35:51 » |
|
neznam kuda da ovo napisem pa cu tu.. inace u nedjelju smo u zlatar bistrici polagali za pesticide, cijena je bila 350 kn, nismo dobili prirucnik vec su bile skopirane skripte iz prirucnika na 75 stranica  u nedjelju doslo 10 pametnih i platilo po 80 kn i isto su prosli a nemaju završeni ni poljoprivredni faks.. na pitanje voditelja kako je to moguce tako polagati, samo mi je odgovorio da se nije dobro snasao  na pitanje gdje je originalni prirucnik rekao mi je da su nam isli na ruku pa su ga skratili i ovako skopirali.. jednom rijecju cista prevara..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Soviljnjak
Mlađi novak
Podravina okolica Koprivnice
|
 |
« Odgovor #2110 na: 24 Veljače, 2015, 16:59:49 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
marac1988
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #2111 na: 24 Veljače, 2015, 17:06:59 » |
|
zahvaljujem, to nisam znao..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #2112 na: 24 Veljače, 2015, 19:24:19 » |
|
nda, pitanja su standardizirana, barem tako mi je receno pa bi mozda bilo zgodno da oni koji su polozili, jave pitanja. Naravno, ako zele  Ja cu to napraviti svakako kad budem stigao ici na polaganje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
marac1988
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #2113 na: 24 Veljače, 2015, 19:38:09 » |
|
ma gle nemas tu kaj puno razmisljat to ti je cista logika.. samo odi na ispit.. ko god da ide s ovoga foruma prosel bude.. prolaze nepismeni dedeki.. da sam znao da se moze samo tako za 80 kn isao bi.. medutim nisam i dao sam 350.. ili nisam vidio ili do danas niko to nije objavio na forumu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
marac1988
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #2114 na: 24 Veljače, 2015, 19:44:07 » |
|
a ovaj onda voditelj nema pojma ocito.. pitam ga zbog cega nije naveo kod obavjesti za upis da se moze tako polagat? veli mi da se nije snasao kad su ovi dosli polagat.. da im je trebao isto uzeti po 350 kn al da se ne moze treba ili imat poljoprivredni faks ili odslusati predavanja.. tak da neznam ko tu koga al nema veze.. ja platio i rijesio a sad za dalje decki znate kak ide i spremite pare u dep
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|