Stvar je u tome da su proizvodjaci koje je Ivan naveo slicne filozofije proizvodnje kao i on. Zato ih je i istaknuo
Vidiš medalje su osvajali i ostali koje ti nisi ni spomenuo.To ipak znaći da ostali ne vrijede ništa.Ako dobiješ zlato na Vinistri za svoje vino vjerujem da to puno znaći.Probaj ti odnjet svoje vino npr.sad u Kutinu.Sigurno da ima boljih proizvođača od tebe,ali ako uspiješ dobiti neku od medalja znači da ipak vrijediš i napreduješ.
Evo vidis. Stvar je u tome da ti slijepo uzdizes svoje favorite, a druge omalovazavas. Ja uopce ne ulazim u dubioze ko koliko puta dolazi u svoj podrum/vinograd jer je meni to razina djecjeg vrtica, ali cinjenica je da postoje dobri proizvodjaci vina u Istri van onih koje si spomenuo.O ocjenjivackim komisijama nebi...
Za mene je kvalitetan proizvodjac onaj koji odrzava kvalitetu vina iz godine bez obzire na poteskoce uvjetovane vremenskim neprilikama. Marketing je takodjer bitan, ali upravo zbog tog marketinskog bombardiranja istarska vina dozivljavam s malo odstojanja. Recimo meni se svidja pristup Brune Trapana jer se radi o mladom covjeku koji imas suvremen pogled na vinarsku proizvodnju, a isto tako brije na biodinamiku i sl...
Ha da, za tebe je bitnija filozofska pozadina proizvodnje vina od same kvalitete. To nekad ne ide paralelno jedno s drugim.
Al je razlika EKO i "EKO" Ta oznaka eko i sama pozdina cijele price prodaje vino, a dal tako svi rade, zasigurno ne.
mislim da si ti Ivan najjači proizvođač i prepisivač postova na ovome forumu i to ti sigurno nitko neće osporiti, a znanje i iskustvo u podrumu i vinogradu nemaš i nisi još ničime dokazao.Gdje su ti medalje sa ocjenjivanjja, gdje se piju tvoja vina i sl. ?Kakve su ti berbe bile do sada? Niti traktor neznaš voziti pa se daj već jedanput spusti na zemlju
Samo navedi najveći doseg kvalitete tvojih vina(naravno ocjene enologa)! Reci koliko si zdravog grožđa ubrao u svom vinogradu od kada si ga posadio?