VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 23:53:07

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  Bez cenzure
| | |-+  Bez cenzure
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 110 111 [112] 113 114 ... 150 Dolje Ispis
Autor Tema: Bez cenzure  (Posjeta: 703097 puta)
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #1665 na: 04 Svibnja, 2011, 13:32:52 »

To i je bila poanta ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1666 na: 04 Svibnja, 2011, 21:01:13 »

Stvar je u tome da su proizvodjaci koje je Ivan naveo slicne filozofije proizvodnje kao i on. ;) Zato ih je i istaknuo :)

pa naravno! pa sta bih trebao istaknuti matosevica koji u svoj podrum dode tri puta godisnje i do prije 3 godine nije imao jednog trsa.. ::) istaknut cu ono ste me zanima i sto mislim da vrijedi a ne obratno.
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #1667 na: 04 Svibnja, 2011, 21:07:52 »

Evo vidis. Stvar je u tome da ti slijepo uzdizes svoje favorite, a druge omalovazavas. ;) Ja uopce ne ulazim u dubioze ko koliko puta dolazi u svoj podrum/vinograd jer je meni to razina djecjeg vrtica, ali cinjenica je da postoje dobri proizvodjaci vina u Istri van onih koje si spomenuo.
O ocjenjivackim komisijama nebi...
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1668 na: 04 Svibnja, 2011, 21:09:01 »

Vidiš medalje su osvajali i ostali koje ti nisi ni spomenuo.To ipak znaći da ostali ne vrijede ništa.Ako dobiješ zlato na Vinistri za svoje vino vjerujem da to puno znaći.Probaj ti odnjet svoje vino npr.sad u Kutinu.Sigurno da ima boljih proizvođača od tebe,ali ako uspiješ dobiti neku od medalja znači da ipak vrijediš i napreduješ.

ja to nisam rekao. nekom vrijede nekom ne vrijede, stvar je subjektivne i osobne prirode. od svih zlatnih malvazija ako probas jednu probao si ih sve, izuzeci su vrlo rijetki a upravo oni niti nisu dali vina na ocjenjivanje pa premo tome i to nesto govori ako na jednu Vinistru nece doci Coronica (covjek koji je po meni broj 1 u Istri, uz Claia), Clai i Roxanich koji je doslovce ulozio milijune eura u taj posao.. treba se zapitati zasto oni nece doci? ja 99 % znam odgovor.. :-\
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1669 na: 04 Svibnja, 2011, 21:15:59 »

Evo vidis. Stvar je u tome da ti slijepo uzdizes svoje favorite, a druge omalovazavas. ;) Ja uopce ne ulazim u dubioze ko koliko puta dolazi u svoj podrum/vinograd jer je meni to razina djecjeg vrtica, ali cinjenica je da postoje dobri proizvodjaci vina u Istri van onih koje si spomenuo.
O ocjenjivackim komisijama nebi...

pa nisam znao da je zabranjeno uzdizati neko vino, vinara i njegovu filozofiju rada.. ??? svatko ima svoje favorite, ja o svojima otvoreno pisem i ne kuzim gdje je problem. ako ti imas svoje favorite napisi ih, pa necu se ja ljutit na to.. zato i jesmo ovdje da pisemo i diskutiramo o tome.

a meni je npr. ta cinjenica bitna ko koliko puta dolazi u svoj podrum/vinograd i ja dijelom na temelju te cinjenice zakljucujem ko mi vise odgovara a ko manje i smatram da imam potpuno pravo na to kao sto ti imas i potpuno pravo zakljuciti da je ta cinjenica tebi bezvezna i nista ti ne znaci.

pa naravno da postoje ali je to jako relativna stvar.. dobar po cemu? cijeni, kvaliteti, kolicini, marketingu, originalnosti, inovacijama, mladim vinima, zrelim vinima, "drugacijim" vinima.. definiraj dobrog proizvodaca (moze bilo cega)?

ne bih niti ja o ocjenjivackim komisijama ali o tome i vise nego dovoljno govori cinjenica da Coronica, Clai i Roxanich nejdu na Vinistru.. >:( a upravo sam se veselio malo konkretnije probati njihova vina i razmjeniti informacije.. :'(
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #1670 na: 04 Svibnja, 2011, 21:22:21 »

Za mene je kvalitetan proizvodjac onaj koji odrzava kvalitetu vina iz godine bez obzire na poteskoce uvjetovane vremenskim neprilikama. Marketing je takodjer bitan, ali upravo zbog tog marketinskog bombardiranja istarska vina dozivljavam s malo odstojanja.
Recimo meni se svidja pristup Brune Trapana jer se radi o mladom covjeku koji imas suvremen pogled na vinarsku proizvodnju, a isto tako brije na biodinamiku i sl...
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1671 na: 04 Svibnja, 2011, 21:27:48 »

Za mene je kvalitetan proizvodjac onaj koji odrzava kvalitetu vina iz godine bez obzire na poteskoce uvjetovane vremenskim neprilikama. Marketing je takodjer bitan, ali upravo zbog tog marketinskog bombardiranja istarska vina dozivljavam s malo odstojanja.
Recimo meni se svidja pristup Brune Trapana jer se radi o mladom covjeku koji imas suvremen pogled na vinarsku proizvodnju, a isto tako brije na biodinamiku i sl...

ovo boldano je bitno.. 8) a za mene to mozda nije tako vec drugacije sto je opet stvar osobne prirode i gledanja na stvari.

sjetih se jednog kratkog dojma o istri i vinima pa da postam clanak:

http://www.gastroblog.bloger.hr/post/vinska-hrvatska-u-malom/2021387.aspx
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #1672 na: 04 Svibnja, 2011, 21:31:11 »

Ha da, za tebe je bitnija filozofska pozadina proizvodnje vina od same kvalitete. ;) To nekad ne ide paralelno jedno s drugim.
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1673 na: 04 Svibnja, 2011, 21:39:02 »

Ha da, za tebe je bitnija filozofska pozadina proizvodnje vina od same kvalitete. ;) To nekad ne ide paralelno jedno s drugim.

ako je sve uradeno kako treba, takva "filozofska" vina su daleko najcjenjenija, bez obzira iz koje drzave ili kontinenta dolaze.. ;)

otvori web stranicu od bilo kojeg boljeg i istaknutijeg vinara austrije, njemacke i francuske i vidjet ces da je kod gotovo svih iskljucivo naglasak na prirodi, eko uzgoju i eko tehnikama, terroiru, originalnosti i tradicijskoj proizvodnji bez obzira iz kojeg dijela dolaze.
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #1674 na: 04 Svibnja, 2011, 22:00:49 »

Al je razlika EKO i "EKO" ;) Ta oznaka eko i sama pozdina cijele price prodaje vino, a dal tako svi rade, zasigurno ne. ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1675 na: 04 Svibnja, 2011, 22:04:28 »

Al je razlika EKO i "EKO" ;) Ta oznaka eko i sama pozdina cijele price prodaje vino, a dal tako svi rade, zasigurno ne. ;)

pa naravno da je razlika, mozes ti bit i los eko proizvodac. ja ne govorim o onima koji to samo napisu vec o onima koji to stvarno tako i rade. inace, austrija ima 20% poljoprivrednih povrsina pod eko uzgojem a hrvatska oko 1%! a o razlici izmedu kvalitete tla i klimatskim uvjetima da niti ne pricam.. znaci moze se tako raditi ali prvo se treba desiti "klik" u glavi a zatim sve ostalo u praksi.
Evidentirano

Mušketir
Novak
**

Email
« Odgovor #1676 na: 04 Svibnja, 2011, 22:19:28 »

mislim da si ti Ivan najjači proizvođač i prepisivač postova na ovome forumu i to ti sigurno nitko neće osporiti, a znanje i iskustvo u podrumu i vinogradu nemaš i nisi još ničime dokazao.
Gdje su ti medalje sa ocjenjivanjja, gdje se piju tvoja vina i sl. ?
Kakve su ti berbe bile do sada? 
Niti traktor neznaš voziti pa se daj već jedanput spusti na zemlju  ;) 
Evidentirano

45.857327,16.282457
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1677 na: 04 Svibnja, 2011, 22:26:14 »

mislim da si ti Ivan najjači proizvođač i prepisivač postova na ovome forumu i to ti sigurno nitko neće osporiti, a znanje i iskustvo u podrumu i vinogradu nemaš i nisi još ničime dokazao.
Gdje su ti medalje sa ocjenjivanjja, gdje se piju tvoja vina i sl. ?
Kakve su ti berbe bile do sada? 
Niti traktor neznaš voziti pa se daj već jedanput spusti na zemlju  ;) 

hehe, ma nema veze, mozda i jesam, nije mi to bitno (narocito kad ti kazes), ja sam samo teoreticar, nemam blage veze o nicemu, sretan? ;)
Evidentirano

Mušketir
Novak
**

Email
« Odgovor #1678 na: 04 Svibnja, 2011, 22:35:14 »

Samo navedi najveći doseg kvalitete tvojih vina(naravno ocjene enologa)!
Reci koliko si zdravog grožđa ubrao u svom vinogradu od kada si ga posadio?

Evidentirano

45.857327,16.282457
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #1679 na: 04 Svibnja, 2011, 22:37:54 »

Samo navedi najveći doseg kvalitete tvojih vina(naravno ocjene enologa)!
Reci koliko si zdravog grožđa ubrao u svom vinogradu od kada si ga posadio?

nema ocjena, nema zdravog grozda.. :'( u biti, sad kad s tobom pricam nisam niti siguran da li ja uopce i imam vinograd.. ::)
Evidentirano

Str: 1 ... 110 111 [112] 113 114 ... 150 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!