Čuj Ivek drage volje se preporučam da probam taj tvoj proizvod. ;)Ako stvarno živiš pravi vinarski život mora da je i kapljica prava!
Pa daj donesi koji od tih proizvoda bez obzira kaj nisi zadovoljan.Večina nas ovdje se ne srami svojeg vina.Donese ga pa makar i nije onakvo kakvo bi htjeli.Ne boj se,popilo bu se.
kam da ga donesem, dodi do mene u Popovacu pa ces probati sve i bolje se upoznati sa imanjem, podrumom i mojom filozofijom, ako te zbilja zanima!
ovo je dobro i iskreno receno i smatram da je to bit proizvodnje svakog vinara jer dobro si je postaviti (i odgovoriti na) pitanje: da li zelim proizvoditi vina kakva i sam zelim piti?ako ti je osobni vrhunac kvalitete npr. kutjevacka grasevina od 40 kn po logici stvari ne mozes proizvoditi bolje jer bolje niti ne poznajes niti razumijes (Podrumar ne mislim na tebe osobno da ne bi bilo zabune jer znam da ljudi cekaju moje pogresne rijeci da planu na mene..). te granice se pomicu sa iskustvom i praksom i vinarstvo je tolika filozofija da je jako tesko o tome pisati ovako suhoparno preko foruma jer odredene stvari zelim pojasniti i razjasniti do najsitnijih detalja ali jednostavno ne mogu toliko pisati. svako vino kao i svaki drugi proizvod ima svojeg kupca pa ce se tako proizvoditi (i prodati!) vino koje kosta 10, 100, 1000 ili 250.000 kn. gdje je granica, sto je realno, koji je najbolji omjer cijene i kvalitete.. to je gotovo nemoguce odgovoriti i zato su mnoge diskusije oko toga bezvezne.95 % ljudi si ne moze priustiti niti bmw od 50 000 eura ali ljepota vina je upravo u tome da si skuplja i posebnija vina ponekad i u posebnim prilikama mozemo priustiti za razliku od auta kojeg si ne mozemo priustiti samo da ga "isprobamo" na par sati..
Ljudi nemojte se zavaravati, Ivan ima jako dobra vina. Na stranu "filozofija", ali ono sto sam probao kod njega prosle godine je sve bilo dobro (skrlet i zweigelt odlicni). Sam pristup vinogradarenju i vinarstvu je razlicit kod svih nas, ali svima nam je u konacnici isti cilj: odlicno vino koje mozemo naplatiti. Ja cu kod Ivana najvjerojatnije za 2tj. naravno donest cu svoje uzorke jer me zanima njegovo iskreno misljenje.