apsolutno netocno jer bitna je kvaliteta/cijena proizvoda pa tako isti promet moze ostvarivati netko ko ima 10 ili 50 ha.. totalno su mi glupe te "granice" rentabilnosti proizvodnje jer ne mjeri se sve kolicinama vec i kvalitetom a to posebno vrijedi za hranu i pice, tj. poljoprivredne proizvode.
Da bi živio od vinarstva moraš imati i količinu i kvalitetu.
Neznam kako je kod vas ali mi koji smo uz granicu znamo da su u sloveniji vina duplo jeftinija ( mislim na stolna a i na kvalitetna) a i bolja su od naših u zagorju tako da sa takvim vinima nema budučnosti...A posebno nakon što se uđe u EU... Mislim da če doči do navale sa njihovim vinima isto kao što je sad sa makedonskima...
POTPISUJEM!!!Po mom mišljenju čak je i važnija kvaliteta!
fora je u tome sto kad udemo u EU ti ces doci u neki market i kupit ces vino za 15-20 kn u butelji i to vino ce biti u rangu nasih vina koja kostaju 2-3 puta vise! da bi to mogao trebas imati zbilja velike kolicine (stotine pa cak i tisuce ha!) i rentabilnost, tj. ono sto mi bas i ne volimo reci za proizvodnju vina - trebas imati industrijsku proizvodnju. a mi je nemamo, osim nekolicine vinskih kuca koje su takoder u gubitku, pred propasti, u vlasnistvu tajkuna kojima je par desetaka milijuna eura ulaganja doslovce zajebancija ili na samom rubu isplativosti jer se uz vinarstvo bave sa jos 20 ostalih stvari..
ovo je "ekonomska" izjava godine..