Aaaa , riba , uobrazio si se ! Vec si skuplji i od mineralne !!!!!
a nisam puno sam litru grasevine hehehe al bitno da se razumijemo
Pa to baš i nije tak malo... Lijepa litraža, svaka čast... Jel imaš vina sa kontroliranim podrijetlom? Reci mi iskreno jel se isplati i jeli moguče živjeti od toga?Ja sam veliki zaljubljenik vinogradarstva i vinarstva i volio bi se time baviti uz posao, velika su ulaganja, treba pronači tržište i tak dalje, jako je daleko sve to od savršenog, ali me ne popušta volja.Kod nas je problem to što smo na samoj granici sa slovenijom a kod njih su vina tolko jeftina da se ne isplati raditi vinograd. Npr frankovka se tamo može kupiti za euro, meni iskreno nevalja ali je to ipak nikakva cijena. A i večina buteljiranih vina sa dobije za dva do tri eura.
hehe znam kak ti je
Kako živim na samoj granici...šverc iz Slovenije... Po tri kune ima grožđa kakvog ti srce želi (u cijenu je uračunat i prijevoz preko granice).Može se dogovoriti i prešanje pa vam se dofura mošt. to je točno, A u ovo doba godine ima vina za euro kolko oćeš. Može se doć u podrum i birat sortno, ili vam gazda složi mix po Vašoj želji.to mi nije palo na pamet, ići po vino prek granice, dobit i račun pa si vratit porez možda? Neznam kak je sa alkoholom, propisi, carina, unija..jer smo na 15 minuta od graniceVele ljudi da su i neka nagrađivana zagorska vina napravljena o slovenskog grožđa...to ne znamAl da me krivo ne shvatite, neznam ja zapravo niš. To su samo priče kaj se vrte po birtijama....Tak jeAl ak je to istina...kaj mislite kaj bu sa graničnim područjima tek kad uđemo u EU...jednostvno nije moguće konkurirati kad je recimo switch (syngenta,100 grama, po stopi poreza od 8,5 %) u sloveniji 18,40 Eura, a Swich (chromos agro prepakirano od syngente,80 grama, po stopi poreza 23%) u Hrvatskoj 209,00 kuna.to je točno, sve je jeftinije i isplativo.Za drugu godinu kupujem na proljeće sve kaj mi treba za špricanje u deželi
Dragi dječaci, takve se stvari tak javno ne pišu.To ide na private, jer nikad ne znate ko kaj čita. Mislim da bi vam bilo pametno da zadnje posteve izbrišete.
Al da me krivo ne shvatite, neznam ja zapravo niš. To su samo priče kaj se vrte po birtijama....
Al sigurno, nije pravica, da SLO imaju sve jeftinije i manje poreze i da višak posle lepo zlifraju u HR.