aj ste primjetili ima puno novih članova, koji se registriraju ev. postave pitanje i nikad se više ne pojave na forumu
ovo sve stoji kaj ste rekli i mislim da smo vec pisali o tome.. ali zato sada treba inicirati skupove i druzenja u zivo sto je prvi napravio Jnix (iskreno, rekao bih dosta neuspjesno ali to je najmanje njegova krivica jer mislim da je nas sa foruma doslo 3-4..) i na tome se sada malo stalo. jer ja sam osobno ovdje na forumu od travnja 2006., znaci to je 3 i pol godine i vise-manje vidim da se ponavljaju neka pitanja i to uglavnom odgovara nas 4-5 a ukupno se javlja i pise nas 20-30 od skoro 1500 clanova! neki problem sa vinom je vrlo tesko rjesiti bez kvalitetne degustacije i onda ocjene sto tocno nije u redu i kako dalje, isto vrijedi i za neke bolesti ili probleme u vinogradu i mislim da bi se na to vise trebali koncentrirati putem cescih i strucnijih druzenja kao i degustacije i tematskih rasprava pa bi tako npr. svako mogao birati hoce li doci i isplati li mu se dolaziti ako ga odredena tema bas i ne zanima.. npr. mozemo postaviti par tema za raspravu koje ce biti srediste druzenja i mozemo glasovati za njih putem ankete. tema koja pobjedi znaci da za nju ima najvise interesa i vise ce ljudi doci. zatim uzmemo 2-3 tjedna vremena, svako napravi neke materijale i analize (bilo preko neta, prakse..) i onda o tome najvise raspravljamo na druzenju, uz naravno nezaobilaznu degustaciju! o tome bi trebalo ubuduce malo vise razmisliti i poraditi na tome u praksi.. ja kad sredim svoju drvenu klet, mozete ocekivati koji poziv godisnje kod mene..
Etoo, ajmo se ljepo skupit i zajedno posjetit festival vina u Esplanadi... zajedno probamo vina i čujemo kritike jedni od drugih i zajedno učimo...A i na paket ulaznica dobimo popust...
paket je za 10+ ljudi a to je mozda ipak malo previse da se muvamo po standovima, po meni je optimum 2-3 covjeka, sve vise od 4 je zbrka.
pa kao predstavnici najvećeg vinarskog foruma , mislim da bi moglo i njima ,izlagačima to biti zanimljivo, a k tome meni je i nakana da u saradnji sa glavnim foruma Draženom obiđemo ih sve i u razgovoru , letcima , vizitkama ih sve animirati za aktivnost na forumu... Dražen?
Ivan je spominjao vino u šumećim tabletama,a evo za par godina bumo imali i kaj prigrist uz to "sintetičku janjetinu,kulen" http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/11/18/0544006.html