Kad stignem spricnut cu gnojivo i to je to (da stavim i chromosul u to sve skupa s gnojivom? Nemre skodit, kaj ne?)No, lijep pozdrav
Nemrem vjerovati. Na graševini botritis. Do sad sam uspjel odoljevati svim boleštinama, ali sad botritis a nema ni š od šećera u grožđu. U utorak idem špricat. Cuprablau i sumpor, da li i što protiv botritisa. Molim hitnost u odgovoru, a može i obrazloženje a štićeno 3 puta protiv botritisa.Gdi je još berba. Jedva čekam da završi ova vinogradarska godina.
Koliko sam ja vidio crni pinot je već počeo šarati. Osim protiv botrytisa i eventualno moljca špricanje više nije potrebno po nasadu u normalnim uvjetima. Novi zaperci će ti i dalje lagano rasti. Ispod 35 dana nema ti ništa karencu za sorte vinove loze protiv peronospore. Na grozdu peronospora više ne može ništa. Trenutni uvjeti su također pogodni da se bolest ne razvija. Radije poprskaj nakon berbe još jednom s bakrenim preparatom da ti loza bolje dozrije i da se kako tako oporavi prije zime.S obzirom na ogoljene trseve od tuče grožđe će ti prije dozoriti, a možda i prisušit ako bude sunca i vrućina.
Dečki, samo da pitam, dal vi prskate sa botricidom po grožđu poslije zatvaranja samo jednom ili dva puta i kako je bolje? Prskao sam sa Mythosom kad su se grozdovi zatvarali, pa sam mislio sad sa Teldorom, pa oko tri tjedna prije berbe sa Switchem!!! Jel to u redu ili da počekam jo dva tjedna, pa samo sa Switchem??? Imam samo bijele vinske sorte.
Thnx Razor. Neg reci mi, dal bu dovoljno Switcha 140 g za mojih 1300 čokota, šprical bum samo po grožđu.