Tuča je u ovoj fazi jako nezgodna za trsje. Bakreni pripravak + falcon + switch za botrytis i zasebno drin.Za puknute bobe spasa nema. Bitno je neoštećeni ostatak grozda spasiti.Tek ćeš za nekoliko dana vidjeti prave razmjere štete.
U ovakvim situacijama da.Postoji sličan preparat, isto Bayerov, vani u Austriji i Italiji i zove se Prosper. Pa kome je blizu može i to nabaviti ako već nema Falcona u blizini.Ako nema ni te mogućnosti, probaj s Postalonom i Switchem po grožđu, a s bakrom i sumporom po svemu.
I kod nas ima ogromnih problema s pepelnicom,sekundarne zaraze se šire ko lude a ovi iz poljoljekarne turaju sve i svašta jadnim ljudima,prvenstveno ono šta imaju u skladištu a pri kraju je roka trajanja.Najsretniji sam kad sam biram preparate.
Jucer sprical, tuca mi je dosta toga potukla u ponedjeljak(ma zamisli padala u 6h ujutro) i srednja mi je zalost u vinogradu, grozdovi dosta dobili to mi je jasno, ali da grozdje koje bilo zdravo prije 2 tjedna tak izgleda to nebrem vjerovati, ko da sve bolesti na njega zasle, uzas, a spricanoJucer sprical:Baldo CStroby WGDirektChromosulFolpetTensiofillA danas budem jos protifert i botril po grozdju samoNemrem reci da sam sretan Na 220rodnih trsova trosim 35-40 l skropiva
A s kojom pumpom špricaš? Naime, ja imam 444 trsova i trošim otprilike 120-150 litara šprica u zelenom, zavisno od stadija. Ak trošiš tolko malo vode, trebal bi poduplati dozu. To ti je ista priča ko i sa atomizerima, a sumnjam da njega imaš na 220 trsova i k tome rodnih, znači da ih imaš i više, pa i na jednogodišnje i dvogodišnje nešto ode. Dakle puno premala doza.Mislim da ti je tu glavni problem, a ne koji preparati.