Jok. Imao sam par puta posjete iz Podravina pa su se ljudi cudili kak je ovaj nas tak fini, a onaj njihov bezveze. Uostalom imao sam par puta prilike probat grasevinu z peskof, nebi hvala.
Sve je to stvar ukusa i navike. Ja poznajem zagorske graševine, ti poznaješ moslavačke a podravci svoje. Razlike u tim vinima su velike ali to nemora značiti da je bilo koje loše. Svako vino je posebno na svoj način i u skladu sa klimom. Tvrditi da su podravske graševine loše ne drži vodu, tebi možda jesu a nekome su možda bolje od toliko uzvišenih kutjevačkih. Sve je to stvar ukusa. U škrlet se nebi mješao jer ga nisam nikad ni probao.
Istina. Još se nitko nije požalio na moju podravsku Graševinu, koja je, usput budi rečeno, vrlo izrazita na nosu i karakteristična u okusu. A za Piroua - a da kupiš lijepo 150 kom. Kraljevine, selekcionirane od Agronomskog fakulteta (kontaktiraj Fragariju), urod više nego solidan, arome ugodne, ali nenametljive, a šečeri iznenađujuće visoki (Slankamenka joj nije ni do koljena, imam i nju).
Ma nije uopce stvar tih aroma vec mi jednostavno ne pasu. Prosle godine je buraz uzeo nekih 500kg grozdja grasevina iz podravine. Nije bilo dobro.
Kakav bi bio Škrlet na podravskim pijescima?
. i kraljevina je u igri isto.Trebam nešto što trpi veliko opterećenje sa čime bi kupažirao ove jake fracuske sorte kako bi dobio fina stolna vina.
hehe...bojite se vi moslavci podravske konkurentnosti ...da slučajno ovaj na pijesku ne upropasti budućnost vaših škrleta...jer podravski se bi prodavali po deset kunića
Koshpa, a zašto bi uopće graševina bila dobra u Podravini!