U Breµicama ima frajer kaj prodaje stolne sorte. Usput se dobiju upute o uzgoju. pogledaj na www.rast-bs.si
Quote from: danka on 13 Lipnja, 2006, 17:32:18U Breµicama ima frajer kaj prodaje stolne sorte. Usput se dobiju upute o uzgoju. pogledaj na www.rast-bs.siNe znam za tog tipa, ja isto gravitiram Sloveniji,u mom kraju većinom kupuju što privatno što uvoz službeni kod Jarkoviča isto u Brežicama www.jarkovic.si, ja sam od njegove proizvodnje kupio dosta trsova, Dobro, hobist sam, ne prodajem vino ,spijem ga . Nikakvih problema, niti kod frendova sve što sam uzeo iz te proizvodnje sve uredno raste
Smatram da je tema pogođena, pa evo i moj mali dodatak.U Križevcima na Visokom gospodarskom učilištu već se nekoliko godina radi na hvale vrijednom projektu očuvanja i proširenja nasada auktoktone sorte Kleščec.Na žalost, ne ulazeći u uzroke, taj projet ide sporo.
Quote from: Admin on 25 Svibnja, 2006, 09:13:17Smatram da je tema pogođena, pa evo i moj mali dodatak.U Križevcima na Visokom gospodarskom učilištu već se nekoliko godina radi na hvale vrijednom projektu očuvanja i proširenja nasada auktoktone sorte Kleščec.Na žalost, ne ulazeći u uzroke, taj projet ide sporo.mogu li nam oni pomoći oko odabira sorte u Konavoskom polju
Molim da mi se netko javi tko se kuži u sortu Kerner. Kada dozrijeva (u koje vrijeme) kakvog je okusa, kojoj se sorti sličan i sl.