Pozdrav svim vinogradarima, ®ivim u Zagorju, točnije Ðurmancu i planiram posaditi stotinjak cijepova sljedeće godine. Problem je što neznam koje bi sorte bile najprikladnije zbog čestih proljetnih mrazeva. Molim pomoć jer imam puno pitanja.Hvala!
Quote from: Ðani on 25 Svibnja, 2007, 19:32:46Pozdrav svim vinogradarima, ®ivim u Zagorju, točnije Ðurmancu i planiram posaditi stotinjak cijepova sljedeće godine. Problem je što neznam koje bi sorte bile najprikladnije zbog čestih proljetnih mrazeva. Molim pomoć jer imam puno pitanja.Hvala!Vinova loza i mraz ne idu skupa. Ako imaš mraza krajem četvrtog mjeseca zaboravi uzgoj loze.Na koliko ti je metara nadmorske visine taj teren?Isto ti nije pametno saditi na sjevernoj padini, ili u nekakvoj udolini, blizu šume i slično.
Neznam jel se dobro vidi, ali štel bi potvrdu jeli je to Petrožilasta plemenkaPozdravVule
Pozdrav svima! Molim preporuku za sadnju 50 trsova crne sorte, na području sjeverozapadne Hrvatske, po mogućnosti vina intenzivnijih tamnih boja...
Molio bih za savjet, imam zemljište u ravnici, dobro krajolik je brežuljkast, al taj moj komad je baš na ravnom, pa me zanima koje mi sorte preporučujete za sadnju na takvom terenu, crne i bijele, i naravno da dozrijevaju u isto vrijeme....hvala