Danas dopodne špricnuo lozu prije kiše sa Dithan + Cromosul razmišljao sam dodati još i Demitan ali nisam imao problema sa grinjom dosad a i ne vidim nikakve znake da je ima pa sam odustao od njega.Neka stoji za sad u pripremi za svaki slučaj.
Sam mraz ti ne uništi zeljasti dio biljke nego kad je osvijetli sunce, toplina je ofuri i onda je gotova. Zato mladice treba zasjeniti, bilo čime, novine su ok, samo ne bijelim ili prozirnim najlonom, tako da otapanje mraza protekne u hladu. Meni su trsovi iza šupe, zasjenjeni, prošli bez ikakvog oštećenja, a ovi na suncu, u tuljcima stradali. Kasnije se obnovili, ali kasne godinu dana. Dva se osušila, nisu se oporavili.
Kontrola vinograda bila pred nekoliko dana! Našao grinja(akarinoza), crvenkaste nakupine na 15tak trsova! Mladice duge oko 10-ak cm na šardiju, na kerneru manje! Neznam dal da idem u zaštitu, ili ne , budući da su tak veće! Da li bi mogel u ovoj fazi ići s povećanom dozom sumpora(50%-100%) od propisane, a da ne naštetim mladicama u tom stadiju! Pitam iz razloga, da ne kupujem Demitan(125kn-100ml), a treba mi 20l šprica
Znači miješane sorte, jedna ovako,druga onako?