Kak je to šteta od moljca? Kod mene ista stvar, tu i tam koja boba.A Jeremija, pazi sa pepelnicom, tu i tam koja boba... pa mi napravila slom živci. Mislim da je konačno krenulo njeno suzbijanje.Ja jučer sredila zaperke do kraja, dok dođem do kraja, a početku već opet treba skidat grrr i danas pošpricala. Ličilo je jo onaj crtić A je to. Odužilo se špricanje na 4h. Motorka je divljala, uspjela mi je izbacati 10 L u jednom redu!! Ako to ne popali taj jadni red, onda neće ništa.
Gospodjo-gospodjice bez zamjerke-zar nije to malo pretezak posao za vas?
Bez zamjerke, nije. Jedino kaj me počelo mučiti jest to kaj su mi ruke uistinu ostarjele u odnosu na moje vršnjakinje. I kaj su mi nokti u rasulu. A kaj se tiče posla; ima dana kad sve glatko ide, a ima dana kad te sve zeza. Tak to već ide.Nije preteško, ali možda je ipak previše. Možda smanjim brojčano stanje napola, ali samo ipak možda.
Kak je to šteta od moljca? Kod mene ista stvar, tu i tam koja boba.A Jeremija, pazi sa pepelnicom, tu i tam koja boba... pa mi napravila slom živci. Mislim da je konačno krenulo njeno suzbijanje.Moljac ti probuši bobicu i tu onda počinje truljenje.Vjerujem da sam uništio moljca jer one bobice koje su probušene,nisam našao moljca unutra.Što se tiče pepelnice kod mene po koja boba to je stara,zaustavljena pepelnica jer sam pregledao vinograd u nedjelju i jučer i pepelnica se ne širi.Zapamtio sam čokote na kojima sam vidio pepelnicu i tu je i ostalo.
Danas pregledao vinograd,našao par bobica pepelnice,par bobica koje je napao moljac i na kraju na dva isprepletena grozda botritis.Nemogu si nikako objasniti tako rani botritis i to na graševini.