lijepo to vama ide...al jedna opaska...ne koristiti više ljepilo
Jučer ujutro pofrezal, a popodne kiša dobro zalijala...Eduard i Sinke super fotke, vidim da ste se namučili s jegerom... Blago tebi Eduard kaj ti Sinke uvek pomogne, a i lijepo je vidjeti kak se druže forumaši...Pozdrav od mene...
Može malo objašnjenje ovoga, jer oko 01.08. planiram cuprablau + chromosul + ljepilo kak i svake godine dosad, pa me zanima zakaj ne ljepilo, ako ne treba/ne smije da ne stavim. Ja štucam zaporke poslje posla, razraslo se ko ludo. Sutra buđenje u 4:30 ujutro i pravac vinograd, nadam se da bum gotov do podneva.
prije cvatnje sam potrgal lišće u zoni grožđa na 2 reda, mislil sam si, bemmu previše sam potrgal, odem na posao i velim starcima nek malo optrgaju i završe kaj pošpricam drugi dan...drugi dan skoro me ftrefil herc, oni su doslovno ogolili zonu grožđa, malo me panika čak...Otcvalo savršeno, nema moljca, nema peronospore, nema pepelnice!Za slijedeću godinu - POD OBAVEZNO MAX ODLISTAT ZONU GRO®ÐAI uvijek špricam zonu grožđa, 2x po grožđu pa dignem u zrak 1x (pokret ruke kod špricanja)Danas navečer ide cuprablau + sumpor (jedina mi je dvojba TELDOR iz zalihe ili NE...pa prihvaćam sugestije nadležnih )
Kaj se ne bojiš previsokih temperatura za korištenje sumpora ? Ja budem pričekal pad temperature koji najavljuju u utorak jer zbog grinja hoću koristiti sumpor, a mislim da se na ovim vručinama i tak nebu bolest razvijala...Botricid ide u šari, a ja ga vjerojatno u šari ni nebum koristil ove godine.