u vinogradima oko mene je bilo i još furt ima sakakvih bolesti, od pjegavosti pa sad do peronospore i grinja je naravno bilo, ja na svu sreću nisam imal z ničim problema,prekjućer sam prvi put šprical z sistemikom(rival), ljudi već neko vrijeme špricaju z sistemicima pa im se broj špricanja prepolavlja, a i vrijeme je bilo jako nestabilno, uostalom tolko preporuka je dala i savjetodavna moje županijene kužim kaj je tu krivo i molim vas da mi ojasnite ak radim kaj krivo17.04.-bijelo ulje,chromorel d,nordox24.04.-star,demitan,sumpor,nu film17+oligogreen,drin,nu film 1703.05.-star,demitan,sumpor,nu film1712.05 -star,sumpor,nu film1718.05.-star,sumpor,nu film17 +folarel b,magneziogreen, nu film17(13l)23.05.-rival,vivando,nu film17+ folarel b,magneziogreen, nu film17(13l)
Šta misliš kada bi kod tebe mogla biti berba sivog pinota? Prije ili kasnije u odnosu na prošlu godinu?
u staroj se skupa sa zimskim 10 put i to je gotovo,nebum niš svićal pošto se ne kvari,al lako se tebi kuražit da si tu di sam ja pital bi te onda.U novoj do sad devet,al mislim da to još nije kraj,tu bum sigurno išel još jemput sa mikal premijum i onda još bakar na kraju negde oko 15.09.
Poznanovec vidim da ti skroz koristiš nu film 17,ja sam ga koristio prošle godine samo jedanput pa se više ne sjećam točno dali se on pjeni prilikom špricanja?
A riba kad bereš kad bakar ide 15.09.?
gabrek,pročitaj malo bolje....to se odnosi na mladu goricu koju sam ljetos posadil,sa starom sam završil za ovo leto
Danas mjerio sladore na sivom pinotu,90 Oe a kiseline negdje oko 10-11. Merlot bi se dao još izmjeriti,gotovo je potpuno pocrnio,možda i vranac,ostalo nije još ni blizu zriobe.