zna ki netko podrobnije informacije(dimenzije,cijena) o SOLO 437.U katalogu za 2008.god na www.solo-germany.com ga nema, znači li to da se više ne proizvodi.
Br-oz uvjeravam te da ima gotovih modela od zupana za goldoni 14ks,ja ima dva takva,a za prskanje atomizerom koristim veći traktor također goldoni.
Pozdrav. Trebam kupiti flaksericu tj. trimer za košnju trave. Trbala bi biti sa širokim ručkama, kardanom, ne preslaba i naravno pouzdana. Po mogućnosti ne preskupa. Koja su vaša iskustva? Što preporučujete? Hvala.
Prosli post me potaknuo na pitanje u vezi kosnje trave i kosilice, pa bih trebao savjet.Dakle, vinograd kosim sa trimerom i zadovoljan sam. No, kako sam raskrcio dosta povrsine gdje cu posaditi vocke a i na drugoj lokaciji imam povecu okucnicu, s trimerom je to postala gnjavaza pa sam mislio uzeti neku "obicnu" kosilicu, na 4 kotaca.Imate li neki prijedlog? Price range... ~3000kn.Za sada ne znam da li je dovoljna s motorom "na zgance" odnosno guranje ili se isplati platiti malo vise za samohodnu?Takodjer, kakva je situacija kada trava malo naraste (15-20cm), moze li se tada kositi s njom ili se previse zapetljava? I na kraju... teren je dosta grbav, ima rupa, izbocina... pretpostavljam da je takva kosilica najbolja na relativno ravnom terenu?Puno pitanja, ali nisam nikada kosio s takvom kosilicom pa bih cijenio vase savjete i iskustva iz prve ruke.Hvala i pozdav.
Kupio sam kosilicu u tom rangu cijene oko 3000 kn i samohodna je. Kad probam kositi na guranje nisam požalio što sam platio 200-300 kn više za samohodnu.Kad je trava višlja od 20 cm i gusta zna doći do gušenja kosilice i zapetljavanja duže trave oko osovine noža. Travu treba kositi redovito i ne previše nisko jer se zna dogoditi da se niska trava osuši kad je nisko pokošena u vrijeme visokih temperatura i suše dok visoki korov počinje napredovati.Veče neravnine bi trebao svakako poravnati (ako se radi o neravninama oblika slično krtičnjaka).Pripazi i da kosilicu ne okrečeš kod čiščenja donjeg dijela nakon košnje.
Ok, samohodna it is! Pod neravnine ne mislim na krticnjake ili tako nesto ekstremno, vec na neravnine u samom terenu. Ponegdje rupa, manje izbocine... onako, nije nogometno igraliste. Mozes malo pojasniti ovo s okretanjem kosilice kod ciscenja?Koliko ti na svojoj kosilici mozes visoko postaviti nozeve? Pretpostavljam da sto vise postavis nozeve, to se manje zapetljava kod vise trave... Mozes li mozda preporuciti svoju kosilicu?
Planiram nabaviti neku prskalicu za vinograd cca. 300 čokota, nebi motornu leđnu ( zbog problema sa kičmom ) planiram kupiti električnu pumpu, koja vuće materijal iz rezervara. Dali neko zna gdje ima povoljno za kupiti i iskustva sa istomhvala
Moja preporuka za prskalicu je SOLO.Kupio prije godinu dana i vrlo zadovoljan. Cijena cca 100 EUR-a