VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 11:16:42

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Mehanizacija u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 40 Dolje Ispis
Autor Tema: Mehanizacija u vinogradu  (Posjeta: 327166 puta)
vinogradar
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #150 na: 25 Svibnja, 2008, 18:43:11 »

ljudi moji ajde vi meni preporucite neki dobar vinogradarski plug za zelenu gnojidbu, tj. za zaoravanje biljnog pokrova..? i ako ima neka izvedba za jesensku (za naoravanje prema trsu) i proljetnu (naoravanje natrag, od trsa prema sredini reda) obradu? dakle, da li to sve moze biti kvalitetno izvesti jedan plug ili su potrebna dva? evo fotke koju sam nasao na netu gdje mi se cini da ovaj plug zbilja izvrsno radi svoj posao! 8)

Ja si planiram radit takav plug kojim ću odorat i moći vratit nazad ali tako da odjednom 2 reda odorem i zamjenim mjesta plugovima i  vratim(plugovi su lijevi i desni od prekretaća),probaj pitat na poljoprivrednom forumu tamo će ti dečki sigurno reći!!!
Evidentirano

®ivot je prekratak da bi pili loša vina!
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #151 na: 26 Svibnja, 2008, 20:14:37 »

zahvaljujem na info, vec sam postao tamo da prodajem frezu.. a daj mi reci kakav je to plug, imas kakvu sliku? ja isto brijem nabavit takav da mogu mjenjat mjesta plugovima. daj mi reci kolko su ti redovi siroki i za sta ce ti plug sluziti, za oranje u jesen i proljece pretpostavljam..? 8)
Evidentirano

vinogradar
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #152 na: 01 Lipnja, 2008, 18:32:01 »

Plug će mi služit da ujesen odorem brazdu od trsa i unutra stajski i umjetni dok ne napravim deponator i to ljepo zaorem,i kada prođem u proljeće sa međurednom(ticalom) ona taj gnoj izmješa tako da on dođe i između trseva a ne samo sastrane.A to ti je obični plug okretać meni bio za tomeka,dakle lijevi i desni i sad samo napravit jednu "šinu" sa rupama i na plugu nešto što će ići po toj šini tako da se može pomicati i staviti u koju god rupu želim,a kada ih zamjenim dobijem oblik nekadašnjeg pluga za krumpir zagrnjat ak znaš na što mislim,tako ću zemlju iz sredine vratin nazad....Ali bitno je da su mi dva pluga pošto su redovi 2m a traktor 140 tako da ako je jedan malo mi "baca"traktor u stranu a pošto budu 2 taman će biti balans.....nemam sad sliku uslikat ću pa postat....
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #153 na: 01 Lipnja, 2008, 22:57:58 »

nisam te sve bas najbolje shvatio ali vecinom znam o cemu pricas i sta zelis.. daj neku fotku baci da mi bude potpuno jasno. 8) ali opet pitam, opcenito, da li su mi potrebna 2 razlicita pluga za ove radnje, dakle odoravanje i zaoravanje u jesen i proljece i zaoravanje biljnog pokrova ili ima za to neko bolje rjesenje?
Evidentirano

soundofsilence
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #154 na: 02 Lipnja, 2008, 06:50:55 »

pogledaj si ovo:

http://www.agro-glas.com/oglasi_vise.asp?id_oglas=72

to je super stvar,,,ima jedan moj kolega
sa jednim plugom si sve rjesio
Evidentirano
vinogradar
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #155 na: 02 Lipnja, 2008, 21:26:31 »

Neznam baš kako sa ovim plugom vratit brazdu....Ivane moj plug bi trebao izgledat kao ovo zadnje radno tijelo koje je na ovom plugu samo što je ovo u komadu a moje bi bilo od dva pluga, ali kad vračam brazdu, a kad bi odarao onda bi bile im zamijenjene strane tako da bacaju brazdu jedan prema drugom nemam nijednu sliku jer nisam još to poćeo radit još....
Evidentirano

skip
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #156 na: 08 Lipnja, 2008, 21:26:15 »

Može li vrečekova pumpa M25 za goldoni 14ks stvoriti dovoljno pritiska za prskanje vinograda.naime neki poznanici mi kažu da nema šanse da mi bude uredno prskala kroz 8 dizni na prskalici( dvije grane s po četiri dizne).ovo pitam jer mi prijatelj poklanja tu pumpu, a naletio sam na vrečekov bidon od atomizera na kotačima http://www.vrecek-agro.si/skropljenje/index.html  koji bih mogao dobiti za 3-4 tisuće kuna(naravno bez pumpe,dizni i ventilatora) pa me zanima jer ako mi neće vrijediti moram tražiti nešto drugo.inače imam vinograd od oko 1200 trseva,razmak redova 1,8 m.

Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #157 na: 09 Lipnja, 2008, 06:27:35 »

Vrečekovi atomizeri za goldoni 14ks kod mene isključivo idu uz cometovu P-48 pumpu.Definitivno best by.Tu M25-icu nisam vidio kak funkcionira.
Evidentirano
skip
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #158 na: 09 Lipnja, 2008, 21:46:05 »

s obzirom na veličinu vinograda i ne zanima me atomizer,već me zanima može li ova pumpa za koju piše da ima protok od 25 l/min uz max tlak od 20 bara uopće dati dovoljno tekućine na osam dizni i pod odgovarajućim tlakom da bi se kvalitetno  poprskao vinograd,jer ako može onda bih kupio ovaj rezervar i na njega ugradio grane s po četiri dizne na svakoj i iskoristio ovu pumpu koju imam besplatno,a ako ne može onda moram tražiti drugo rješenje.
Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #159 na: 10 Lipnja, 2008, 12:12:54 »

Budući da te ništa ne košta probaj iako i ja sumnjam da će to funkcionirat baš najbolje.
Evidentirano
skip
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #160 na: 10 Lipnja, 2008, 13:25:48 »

hvala
Evidentirano
br-oz
Guest

Email
« Odgovor #161 na: 12 Lipnja, 2008, 19:24:09 »

Može li netko iznijeti iskustva sa brtvama na špricama i pumpama?Jedan trgovac me savjetovao da mi je najbolje da sam izrađujem brtve od KO®E i da on tako radi i sve 5.Ja sam probao s gumenim i od klingerita i nisu baš sve za svagdje..?
Evidentirano
soundofsilence
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #162 na: 09 Kolovoza, 2008, 10:04:16 »

Evidentirano
goranin
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #163 na: 09 Kolovoza, 2008, 13:05:40 »

Šta je to tvoj  ili samo slikao
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #164 na: 09 Kolovoza, 2008, 13:35:23 »

mislim da je to preslabo za pravi vinograd i vece povrsine.. :-\
Evidentirano

Str: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 40 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!