VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 22:33:48

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Mehanizacija u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 40 Dolje Ispis
Autor Tema: Mehanizacija u vinogradu  (Posjeta: 327024 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #375 na: 14 Ožujka, 2011, 13:42:38 »

i mene bi zanimala sitnilica granja, ako postoji neka kao priključak na goldonija 14 ks, dakle bez vlastitog motora

mislim da sam vidio takve izvedbe ali puno su skuplje od obicnih drobilica koje imaju vlastite benzinske motore.
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #376 na: 14 Ožujka, 2011, 14:06:08 »

Kad sam pri 4 godine kupio zemlju cca 20000m2 odem u trgovinu i kupim tri stvari od sthilla motornu pilu ms 390 (3,8ks),leđni atomizer 450 (3.5ks) i leđnu kosilicu fr350(3,5 ks).,pila u kosilica su stvarno odradili prilično,kako prvi dan tako i sada ulij gorivo i pali rade ko sat,cijena je bila paprena te tri stvari oko 16 tisuča kuna,ali još nisam požalio!

Ne kažem da i druge marke nevaljaju,ali u tom momentu razmišljao sam o onoj staroj škotskoj poslovici,, nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari,, mada napominjem  SVE JE TO LUTRIJA!!! ;)
Evidentirano
MORDOR
POZDRAV VINOGRADARIMA!
Mlađi novak
*

MORDOR

Email
« Odgovor #377 na: 14 Ožujka, 2011, 15:20:35 »

Ja sam prije pet godina kupio STIHL SR 420 i u potpunosti sam zadovoljan njome do sada je radila bez ikakavih problema po mom mišljenju u svakom slučaju isplativa investicija imajući u vidu uloženo i ono što pruža.
Kako sam u međuvremenu povećao nasad vinograda prošle sam godine zajedno s međašem kupio rabljeni samohodni atomizer SOLO i isto tako mogu reći da sam izuzetno zadovoljan. Učinkovitost velika, potrošnja goriva minimalna, spremnik je 100 litara brzo se pripreme sredstva za zaštitu, promješaju i sl. Jedino prilikom rada treba voditi računa o osobnoj zaštiti.
Preporučujem vinogradarima sa manjm površinama da svakako razmisle o zajedničkoj kupnji samohodnog atomizera SOLO!

Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #378 na: 14 Ožujka, 2011, 15:31:14 »

Kawasaki je izvrsna marka,to definitivno nije no name firma.  Vjerojatno sam već negdje napisao da sam zadovoljan korisnik leđne husqarne već 11-tu godinu..a ta se nakosila poprilično. Promijenio membrane i lani semering na radilici. Djelova ima koliko hoćeš i to je još jedna prednost. Ta je još bila "made in sweden".
Evidentirano
skip
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #379 na: 14 Ožujka, 2011, 16:20:15 »

vidim da se rasprava razvukla, ja osobno bih uzeo ciffareli s tlačnom pumpom zbog voćki, jer obično voćke kod nas hobista idu vrhovima i preko 4 metra a ni solo ni stihl bez tlačne pumpe ne mogu doseći tu visinu, a ni razlika u cijeni nije zanemariva. s obzirom na veličinu vinograda i broj voćki, ako uzmemo da se obavi po 8 prskanja na svakoj kulturi što je ukupno 16 godišnje te kako je potrebno za poprskati vinograd od 450 trseva oko pola sata, a također i za 20 voćki oko pola sata, dolazi se do rezultata da bi taj atomizer trebao godišnje raditi max 8 sati, što je prava sitnica pa se ni nekakav lošije marke neće puno umoriti. i još jedan sasvjet, kupi još ove godine jer je očito da je poljoprivredna mehanizacija barem kod nas svake godine 10-tak posto skuplja.
Evidentirano
Sikamaru
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #380 na: 14 Ožujka, 2011, 20:19:46 »

Tea kupuješ iste stvari kao i ja!
Pred 2 godine kupil Kawasaki flaksericu, 45ccm motor, neznam sad kolko KS..Uglavnom, flaksam oko 4000m2 3 put godišnje i oko doma i po vinogradu pa obreži.. uvijek nešto..super sam zadovoljan, radi bez greške, elektronsko paljenje i radi odlično. Bila mi je za nekih 30% jeftinija od Stihla sa mislim 35ccm motorom..jedina zamjerka mi je na "glavu" flakserice, troši mi puno flaksa a flaks puca bez obzira na marku. Zamjerka je na težinu samog stroja(45ccm ipak) al kad se naučiš na nju OK bude (naramenice)
Moja preporuka za kupnju - riskirati 500kn više i kupit leđnu
Cijena u Zloveniji za nekih 150€ povoljnije nego u Hrvatistanu
Pričal s jednim serviserom u V®, drži i Stihl i Kawu a servisira apsolutno sve...toplo mi je preporučil Kawu, jednom kad proda flaksericu ljudi mu više u servis ne dolaze, dok sa Stihlom svako malo nešto...STIHL je nažalost KINESKI proizvod danas a Kawa je čisti japanac
.
Kaj se tiče leđne prskalice...opet ista stvar - NOVI STIHL nikako već Cifareli...ima ih oboje u prodaji...i 5KS je motor, neusporedivo sa Stihlom opet koji ima dosta slabiji motor
Cijena Cifarelija (talijan, kupila ga Husquarna) kod nas 4200kn, neki mali popust daje, u deželi ista stvar kad se odbije porez i popust na cash 2900kn
®ivila Hrvatska

ajde barem nismo jedini kojima je štil preskup

da,to je i decko zakljucio da smo pogrjesili kaj nismo kupili leđnu jer je njemu jedina zamjerka na nju,njezina tezina(vinograd dosta strm i dok se ide prema dolje,nosi ju prakticki na rukama) ali dobro,glavno da je zadovoljan :)
znaci nije bila pogresna inf.da je u cifarelliju motor od huskija...
Evidentirano
Sikamaru
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #381 na: 14 Ožujka, 2011, 20:22:04 »

vidim da se rasprava razvukla, ja osobno bih uzeo ciffareli s tlačnom pumpom zbog voćki, jer obično voćke kod nas hobista idu vrhovima i preko 4 metra a ni solo ni stihl bez tlačne pumpe ne mogu doseći tu visinu, a ni razlika u cijeni nije zanemariva. s obzirom na veličinu vinograda i broj voćki, ako uzmemo da se obavi po 8 prskanja na svakoj kulturi što je ukupno 16 godišnje te kako je potrebno za poprskati vinograd od 450 trseva oko pola sata, a također i za 20 voćki oko pola sata, dolazi se do rezultata da bi taj atomizer trebao godišnje raditi max 8 sati, što je prava sitnica pa se ni nekakav lošije marke neće puno umoriti. i još jedan sasvjet, kupi još ove godine jer je očito da je poljoprivredna mehanizacija barem kod nas svake godine 10-tak posto skuplja.

mislim da smo odlucili CIFARELLI M3PSRA vec ovaj tj.

hvala svima
Evidentirano
mkrznar
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #382 na: 15 Ožujka, 2011, 07:49:07 »

Da se i ja nadovežem

Kupili smo prvu Stihl-ovku SG 17 mislim oko '78., radila do 2003. ko vurica, jedino je bilo hebeno je pokrenuti nakon pola pošpricanog vinograda kada je bila topla (zamenil sam sviječicu i radi dalje). 2004. kupili Stihl 420SR, samo tankaj i praši.

Imam i flaksericu Stihl 120, kupili ju mislim '98., i kaj da velim promjenjena jedna sviječica i filter zraka, bila na jednom servisu i to je to. Vinograd je 2500 m2, i ne gasim je dok nisam gotov, tankanje ko u formuli, dakle sve 5.

Isto tak imamo i frezu IMT 506 LS iz '85., nepoderiva ne znam ni sam kolko sam s njom radil bez kapi ulja u mjenjaču, na diferencijalu za kontrolu one tekuče masti šaraf samo jednom bil otšarafljeni, jedino kaj me hebe je to kaj sviječice jednostavno kao da pregore nakon 8-10 sati rada ( stavim frišku i vozi Miško).

Ne mislim da i ostali proizvođači ne rade kvalitetene strojeve, ali kad se jednom nakuriš na naku marku nemreš čut za nakj drugo.
Evidentirano

Miro Krznar, Vinica
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #383 na: 15 Ožujka, 2011, 10:49:27 »

Morti ti svijećice nisu odgovarajuće toplinske vrijednosti, znaš te fore. Možda ti bi išlo i sa starom, samo je očistiš, pa tak mijenjaš neko vrijeme, no i to znaš. Kod mene je znalo paliti, samo da je hladna i čista. Tak, tek da nekaj velim !
Evidentirano

46.086344, 16.117566
markobelafonte
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #384 na: 12 Svibnja, 2011, 17:51:06 »

Pozdrav kolege,

pitanjce za atomizer....

piknuo sam novi traktorac (New Holland T4020V) pa sad pikiram i atomizer... malo sam se savjetovao i neki vuku na Zupan i neke druge marke a nekako najbliže meni doma je Agromehanika, konkretno model http://www.agromehanika.hr/katalozi/AGP%20PROSPEKTI/AGP%202,3,4,5%20ENU%20-S-H.pdf .....malo dvoumim između 300 i 500 litara, u planu je daljnja sadnja pa je možda bolje odmah uzeti veći ? trenutno imam nekih 6000 loza i 700 grmova kupina pa ako netko može piknut neki savjet /iskustvo sa atomizerima od Agromehanike :)

konkretno imam info da je Agromehanika jako zahvalna za rezervne dijelove i da je to glavna prednost pred drugima, a tehnološki zadovoljavaju zaštitu...

hvala na informacijama :)
Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #385 na: 12 Svibnja, 2011, 20:13:58 »

Imaš sreće,ja baš imam ovaj od 200 litara ;D 

Uzmi obavezno usmjerivače,bez njih ti atomizer ne vrijedi puno za vinograd i kupinjak. Ja sam saznao prekasno ali napravio sam si usmjerivače naknadno.
Nakon 5 godina i 5 ha vinograda ništa nisam mijenjao na njemu. Meni su dali garanciju na pumpu 3 godine,nije to bezveze. Dostupni i jeftiniji rezervni dijelovi su samo dodatan plus.
Minus bi mogao biti šlampavija izvedba od konkurenata i slabija pumpa ali eto već rekoh sve to radi do sada bez problema. Kome ne treba prek 20 bara sasvim dovoljno.

Ako ti mogu dat savjet uzmi veću litražu,prvo naravno provjeri da li ti traktor može podijeti 500 litara,to je ipak prek 700 kg nazad.  Razmisli i o vučenom atomizeru,rasteretiti ćeš poprilično traktor...ja intezivno razmišljam o jedom 800-litrašu ;D
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #386 na: 12 Svibnja, 2011, 20:44:09 »

Pozdrav kolege,

pitanjce za atomizer....

piknuo sam novi traktorac (New Holland T4020V) pa sad pikiram i atomizer... malo sam se savjetovao i neki vuku na Zupan i neke druge marke a nekako najbliže meni doma je Agromehanika, konkretno model http://www.agromehanika.hr/katalozi/AGP%20PROSPEKTI/AGP%202,3,4,5%20ENU%20-S-H.pdf .....malo dvoumim između 300 i 500 litara, u planu je daljnja sadnja pa je možda bolje odmah uzeti veći ? trenutno imam nekih 6000 loza i 700 grmova kupina pa ako netko može piknut neki savjet /iskustvo sa atomizerima od Agromehanike :)

konkretno imam info da je Agromehanika jako zahvalna za rezervne dijelove i da je to glavna prednost pred drugima, a tehnološki zadovoljavaju zaštitu...

hvala na informacijama :)

Ne bih se štel mješat :D ali dobro provjeri taj new holand ovdje su došla 4 i svi imaju neki problem. :o
Evidentirano
markobelafonte
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #387 na: 12 Svibnja, 2011, 22:13:33 »

@Vinofil - i 500 litri mislim da već bude previše, al s obzirom da imam u planu i drugim ljudima uslužno prskat možda je bolje uzet veću litražu..završim svoj nasad pa onda piknem koju kunu da oprskam drugima sa istim sredstvom :) vidjet ću za te usmjerivače, hvala na informaciji. Traktor sam je 2700 kg, vidjet ću to opterećenje, ali mislim da za vučeni nemam potrebe definitivno ;)

@gabro: daj sad me zanimaju ti problemi, jel imaš nešto konkretno ? čuo sam se sa kolegama u Istri i oni su prezadovoljni sa tim traktorima, ali navodno njima talijani rade servis pa da nije možda u tome neka caka ?
Evidentirano
markobelafonte
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #388 na: 13 Svibnja, 2011, 09:35:42 »

Imaš sreće,ja baš imam ovaj od 200 litara ;D 

Uzmi obavezno usmjerivače,bez njih ti atomizer ne vrijedi puno za vinograd i kupinjak. Ja sam saznao prekasno ali napravio sam si usmjerivače naknadno.
Nakon 5 godina i 5 ha vinograda ništa nisam mijenjao na njemu. Meni su dali garanciju na pumpu 3 godine,nije to bezveze. Dostupni i jeftiniji rezervni dijelovi su samo dodatan plus.
Minus bi mogao biti šlampavija izvedba od konkurenata i slabija pumpa ali eto već rekoh sve to radi do sada bez problema. Kome ne treba prek 20 bara sasvim dovoljno.

Ako ti mogu dat savjet uzmi veću litražu,prvo naravno provjeri da li ti traktor može podijeti 500 litara,to je ipak prek 700 kg nazad.  Razmisli i o vučenom atomizeru,rasteretiti ćeš poprilično traktor...ja intezivno razmišljam o jedom 800-litrašu ;D

daj mi reci, ako znaš, koliko su kuna bili usmjerivači originalno iod agromehanike, a koliko su te koštali da si ih sam napraviš naknadno ? pretpostavljam da su ti ručno napravljeni isto efikasni, a daleko jeftiniji ?
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #389 na: 13 Svibnja, 2011, 13:00:57 »

@Vinofil - i 500 litri mislim da već bude previše, al s obzirom da imam u planu i drugim ljudima uslužno prskat možda je bolje uzet veću litražu..završim svoj nasad pa onda piknem koju kunu da oprskam drugima sa istim sredstvom :) vidjet ću za te usmjerivače, hvala na informaciji. Traktor sam je 2700 kg, vidjet ću to opterećenje, ali mislim da za vučeni nemam potrebe definitivno ;)

@gabro: daj sad me zanimaju ti problemi, jel imaš nešto konkretno ? čuo sam se sa kolegama u Istri i oni su prezadovoljni sa tim traktorima, ali navodno njima talijani rade servis pa da nije možda u tome neka caka ?

Ma neznam konkretno čuo sam razgovor dvoje radnika na tim traktorima,a i vrlo je važno tko radi servis meni se ćini da su ovi dosta manji od tog tvog možda je i tu caka.
Evidentirano
 Str: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 40 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!