daj mi reci, ako znaš, koliko su kuna bili usmjerivači originalno iod agromehanike, a koliko su te koštali da si ih sam napraviš naknadno ? pretpostavljam da su ti ručno napravljeni isto efikasni, a daleko jeftiniji ?
Nisam složio već kupio pred dvadesetak godina, samo je rezervar 100 L i crijevo 70 m, spustiš na sredinu i pići ( pritisak do dvadeset bara)Nešto slično:http://www.njuskalo.hr/poljoprivreda-ostalo/prskalica-sprica-vinograd-kolica-oglas-2093838
mene zanima da li je netko složio atomizer koji bi bio nešto poput onih solo samohodnih atomizera,ja bi trebao nešto takvo za cca 3000 trsa ili 1200čhvako ima prijedloga dobro bi došli sa slikama.tražim nešto slično ovome na slici, ili ako netko ima iskustva sa solo samohodnim atomizerima da ih podjeli sa nama ostalima jer solo ih ne proizvodi već 10 godina, te je upito kupiti nešto polovno a upitni su rezervni dijelovi.hvala
i mene zanima kako bi to u živo izgledalo, jedan vinograd mi je recimo skroz na ravnome, a dok je drugi na brijegu i malo visi, širina redova od 1,50 do 2 m, e sada me zanima koliko potrošiš tekučine na koliko trsova ( mislim na dobru maglu a ne da se cijedi ) i to na špricanje sada iza cvatnje.vidim na slikama da ideš u nazad da li je to inače ili ideš u naprijed, kako ja špricam sa traktorskom špricom na 500 trsa potrošim 100 litara tekućine sada iza cvatnje, ( naravno sve špricam i lišće i grožđe ) a do cvatnje malo manje, i pumpa mi radi na nekih 15bara. kakva su vaša iskustva veči pritisak ili manji, više tekučine ili manje. hvala