VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 22:57:49

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Mehanizacija u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 40 Dolje Ispis
Autor Tema: Mehanizacija u vinogradu  (Posjeta: 327032 puta)
markobelafonte
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #390 na: 13 Svibnja, 2011, 13:03:28 »

Vidjet ćemo, sad je u toj početnoj fazi pa se prati njegov rad, vidjet ćemo kroz vrijeme kako će izgledati ;)
Evidentirano
vinogradar
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #391 na: 13 Svibnja, 2011, 19:59:37 »

Ja imam od agromehanike atomizer 400 ENU sa usmjerivačima i koristim ga za špricanje 7000 loza i radi petu sezonu bez problema.
Što se tiće dijelova susjed ima trgovinu rezervnih dijelova za sve traktore i strojeve i radi od 0-24 tako da nemam problema.
Moj model 400 ENU ima pocinčani okvir i plastične usmjerivače.

Evidentirano

®ivot je prekratak da bi pili loša vina!
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #392 na: 15 Svibnja, 2011, 16:23:28 »

daj mi reci, ako znaš, koliko su kuna bili usmjerivači originalno iod agromehanike, a koliko su te koštali da si ih sam napraviš naknadno ? pretpostavljam da su ti ručno napravljeni isto efikasni, a daleko jeftiniji ?

Cijena orginalnih za dodatnu ugradnju bila je oko 4700 kn,meni ih je majstor napravio za 2000 kn.
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #393 na: 22 Svibnja, 2011, 20:44:21 »

Ajmo. jedna ideja,zanima me dali je netko složio ovakav stroj. tank od nekih 200 litara neki motor i neka pumpa 50-70metara gume i neka prskalica za prskat vinograd,da recimo na strmim vinogradima umisto atomizera od 20tak kg vučeš samo gumu sa prskalicom a rezervar dovedeš na početak? ;D
Evidentirano
musher
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #394 na: 22 Svibnja, 2011, 22:48:03 »

Nisam složio već kupio pred dvadesetak godina, samo je rezervar 100 L i crijevo 70 m, spustiš na sredinu i pići ( pritisak do dvadeset bara)
Nešto slično:
http://www.njuskalo.hr/poljoprivreda-ostalo/prskalica-sprica-vinograd-kolica-oglas-2093838
Evidentirano
Chajks
Novak
**

Bedekovčina

Email
« Odgovor #395 na: 23 Svibnja, 2011, 08:55:24 »

ili... imaš prskalicu (motornu ili na struju 2900 - 3500kn) koja dere isto do 20 bara, plastičnu bačvu 200 l u koju staviš usis od prske i operi. Samo si kupiš šlaufa koliko ti treba i ako želiš, uzmeš kolut za namatati šlauf s brzim ventilima da se ne zafrkavaš sa šrafljenjem ;)
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #396 na: 23 Svibnja, 2011, 10:59:08 »

takav šlauf moreš namontirati na traktorsku prskalicu,mislim da ove novije čak i imaju i predviđen izlaz za tak nešto.To imaju tu kod mene..traktor dofura do gorice i razvlači šlauf po gorici a traktor pumpa.
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #397 na: 23 Svibnja, 2011, 12:31:01 »

Thanks,pogotovo slike,nešto će mo složit ;) ;) :D
Evidentirano
musher
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #398 na: 23 Svibnja, 2011, 14:45:01 »

Pumpu i rezervoar lako složiiš na kolica, ali obrati pažnju na crijevo. Razlika mojeg starog i novog armiranog je destak kg što se itekako osjeti dok vučeš 150 m u brijeg  ;)
Evidentirano
Nikica
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #399 na: 02 Kolovoza, 2011, 08:10:24 »

Bok
Zanima me gdje set kupovali mehanizaciju za vinograd .
Pošto širim vinograd mislim da će mi trebati traktorska freza i plugovi koje u narodu zovu "pačije noge?!".
Srestva su dosta ograničena tako da i polovne stvari dolaze u obzir.

Evidentirano
prigorac
Mlađi novak
*

moj vinograd

Email
« Odgovor #400 na: 02 Kolovoza, 2011, 09:10:59 »

Nisam složio već kupio pred dvadesetak godina, samo je rezervar 100 L i crijevo 70 m, spustiš na sredinu i pići ( pritisak do dvadeset bara)
Nešto slično:
http://www.njuskalo.hr/poljoprivreda-ostalo/prskalica-sprica-vinograd-kolica-oglas-2093838

mene zanima da li je netko složio atomizer koji bi bio nešto poput onih solo samohodnih atomizera,
ja bi trebao nešto takvo za cca 3000 trsa ili 1200čhv
ako ima prijedloga dobro bi došli sa slikama.
tražim nešto slično ovome na slici, ili ako netko ima iskustva sa solo samohodnim atomizerima da ih podjeli sa nama ostalima
jer solo ih ne proizvodi već 10 godina, te je upito kupiti nešto polovno a upitni su rezervni dijelovi.

hvala

* atomizer.jpg (53.58 kB, 450x337 - (hitova: 7202 ).)
Evidentirano

Prigorci - najljepše popevaju kada grozdje bereju.
MORDOR
POZDRAV VINOGRADARIMA!
Mlađi novak
*

MORDOR

Email
« Odgovor #401 na: 02 Kolovoza, 2011, 16:15:14 »

mene zanima da li je netko složio atomizer koji bi bio nešto poput onih solo samohodnih atomizera,
ja bi trebao nešto takvo za cca 3000 trsa ili 1200čhv
ako ima prijedloga dobro bi došli sa slikama.
tražim nešto slično ovome na slici, ili ako netko ima iskustva sa solo samohodnim atomizerima da ih podjeli sa nama ostalima
jer solo ih ne proizvodi već 10 godina, te je upito kupiti nešto polovno a upitni su rezervni dijelovi.

hvala
Ja imam SOLO atomizer svije godine i u potpunosti sam zadovoljan njime. Vrlo je učinkovit, dobar je pritisak-raspršivanje, brz je u radu, ima regulaciju dizni i to 4 položaja- od vrlo fiinog mlaza kakv i treba biti a može i da se cijedi sa lista ako netko tako želi.
Može raditi i na dosta položenim terenima i na pijesku i sl. U usporedbi sa STIHL 420 SR koju sam do sad koristio ovo je puno brže, lakše rekao bih učinkovitije. Dijelova se da naći iako malotoga na tome može i otići. Ja i međŠ smo ga zajedno kupili, u smislu potrošnje goriva vrlo je ekonomičan tako da ga preporučujm kupiti naravno iz moje perspektive gledanja. Zajedno imamo oko 3000 trsova.
Evo kako izgleda u radu!

* ZATITA~1.JPG (108.92 kB, 640x480 - (hitova: 5801 ).)

* I_OSOB~1.JPG (96.88 kB, 640x480 - (hitova: 6784 ).)
Evidentirano
francozbolt
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #402 na: 02 Kolovoza, 2011, 20:57:20 »

Dobro to izgleda po ravnici. Tu je najvažnije pitanje terena. Oni koji imaju položene vinograde kod mene nemogu poslje kiše po 2-3 dana u vinograd (s traktorom - vinogradarskim). Kak to obično bude, špricati treba i kad je tlo vlažno. Onda radi stihl. Traktor je na brijegu.
Evidentirano

"He who loves not wine, women and song remains a fool his whole life long "
prigorac
Mlađi novak
*

moj vinograd

Email
« Odgovor #403 na: 02 Kolovoza, 2011, 21:56:34 »

i mene zanima kako bi to u živo izgledalo, jedan vinograd mi je recimo skroz na ravnome, a dok je drugi na brijegu i malo visi, širina redova od 1,50 do 2 m, e sada me zanima koliko potrošiš tekučine na koliko trsova ( mislim na dobru maglu a ne da se cijedi ) i to na špricanje sada iza cvatnje.
vidim na slikama da ideš u nazad da li je to inače ili ideš u naprijed,
kako ja špricam sa traktorskom špricom na 500 trsa potrošim 100 litara tekućine sada iza cvatnje, ( naravno sve špricam i lišće i grožđe ) a do cvatnje malo manje, i pumpa mi radi na nekih 15bara. kakva su vaša iskustva veči pritisak ili manji, više tekučine ili manje.
hvala
Evidentirano

Prigorci - najljepše popevaju kada grozdje bereju.
MORDOR
POZDRAV VINOGRADARIMA!
Mlađi novak
*

MORDOR

Email
« Odgovor #404 na: 02 Kolovoza, 2011, 22:16:10 »

i mene zanima kako bi to u živo izgledalo, jedan vinograd mi je recimo skroz na ravnome, a dok je drugi na brijegu i malo visi, širina redova od 1,50 do 2 m, e sada me zanima koliko potrošiš tekučine na koliko trsova ( mislim na dobru maglu a ne da se cijedi ) i to na špricanje sada iza cvatnje.
vidim na slikama da ideš u nazad da li je to inače ili ideš u naprijed,
kako ja špricam sa traktorskom špricom na 500 trsa potrošim 100 litara tekućine sada iza cvatnje, ( naravno sve špricam i lišće i grožđe ) a do cvatnje malo manje, i pumpa mi radi na nekih 15bara. kakva su vaša iskustva veči pritisak ili manji, više tekučine ili manje.
hvala

Na tablu od 800 trsova potrošim 100 litara uz položaj diza 2 što daje jako finu i gustu maglu.
Da ide se u rikverc jer onda otrovi ostaju iza vas i uopće nema ni potrebe ovako se odjevati kako je na slici, jedino ako je jak vjetar onda treba dodatna zaštita kao na slici. Noj viograd je na dosta ravnom položaju ali kod međaša je položen i dobro ide.
Moji su redovi širine 2,5 metara što je po meni idealno a kod međaša je 1,5 metara što iisto tak doro pokriva,  može se dobro raditi.
Inaće kod nas u Podravini je pjesak ibez problema ide po njemu. Eh sad ne mogu reći za druge podloge jer nisam probao raditi.
Eh sad neću pisati hvalospjeve o SOLO atomizeru, ponavljam po meni  veliki napredak i olakšanje u odnosu na leđni-nošeni atomizer. Moj ima spremnik 90 litara i zamslite koliko se samo vremena uštedi na mješanjima i pripremi otrova i sl. a odjednom dva reda, samo hodatR ispred njega, fizički napor je minimalan.
Njbolje Vam je da probate raditi sa njim u svjim goricama ako ste u mogućnosti.
Evidentirano
 Str: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 40 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!