Ovisi o vegetaciji, od 2-3,5 za vinovu lozu, za voćke već treba i 3,5 - 4,5 ovisi o veličini.Imam usmjerivač kutni - pod koso, usmjerivač za razdvajanje mlaza i usmjerivač za širenje mlaza.
Ajd kad smo kod tih atomizera, nabavio sam ove godine Oleomac skoro pa novi . Znam da nije imao više od 10 sati rada .Imam nekih problema sa motorom jer radi dobro samo pod punim čokom, a to pak nije dobro za motor, jer ga prelije pa neće upalit.To mi se dogodilo kad sam drugi put šprical s njim pa sad nosim i običnu špricu u vinograd (kao kad u čamcu imaš rezervno veslo).Zanima me, koliko ti strojevi su u mogućnosti špricat u visinu jer ono šta mi je rekao ovlašteni serviser i prodavač - 10 m, čini mi se da to nema veze sa vezom ili ja ne vidim dobro i koja je najbolja udaljenost za od trsa kad ga špricam. Nemojte se smijat ako vam se čini da su pitanja pomalo glupa.
Meni se slično dogodilo na SOLO atomizeru, ostala su mi još dva reda za špricanje, kad je stroj počeo "trokirati" i gubiti okretaje. Prvo sam posumnjao na sviječicu ili platine, ali to nije pomoglo.Tek sam kod kuće ustanovio da se čašica za benzin (nalazi se na donjem dijelu rasplinjača) sasvim malo otpustila, vjerojatno usljed vibracija. Kad sam je pritegnuo sa rolcangama, dalje opet radi kao nova.
Quote from: palomas on 27 Lipnja, 2007, 07:10:44Meni se slično dogodilo na SOLO atomizeru, ostala su mi još dva reda za špricanje, kad je stroj počeo "trokirati" i gubiti okretaje. Prvo sam posumnjao na sviječicu ili platine, ali to nije pomoglo.Tek sam kod kuće ustanovio da se čašica za benzin (nalazi se na donjem dijelu rasplinjača) sasvim malo otpustila, vjerojatno usljed vibracija. Kad sam je pritegnuo sa rolcangama, dalje opet radi kao nova.mislim da je i meni nešto takvo isto na solo-u. nema čok, ali ima pumpicu za benzin, i u toku rada mi se počne gušiti i nemogu radit pod gasom jačim nego u leru, ali stisnem par puta tu pumpicu i dalje radi punim gasom. mislio sam otvoriti tu čašicu (da nije to tzv. fergazer?) ali se bojim da nešto ne s.ebem,
mislim da je i meni nešto takvo isto na solo-u. nema čok, ali ima pumpicu za benzin, i u toku rada mi se počne gušiti i nemogu radit pod gasom jačim nego u leru, ali stisnem par puta tu pumpicu i dalje radi punim gasom. mislio sam otvoriti tu čašicu (da nije to tzv. fergazer?) ali se bojim da nešto ne s.ebem,
Možda vam je crijevo za dovod goriva napuklo i vuče zrak kad se rezervoar počne prazniti, jeste to pogledali?
i koliko te to sve skupa na kraju koštalo?danas sam ju upalio da vidim dal još uvijek to radi, i u toku 20-ak minuta koliko je radila pod punim gasom, radi ko nova. sto joj gromova... isto mi je tako i lani bilo. par puta mi se gušila, ali za vrijeme drugog špricanja opet radila dobro.a nije mi ni toliko bitno, ionako sam kupio novu.