Kod mene ide 1dl(decilitar)štilovog ulja na 5 litara benzina.
Ajd kad smo kod tih atomizera, nabavio sam ove godine Oleomac skoro pa novi . Znam da nije imao više od 10 sati rada .Imam nekih problema sa motorom jer radi dobro samo pod punim čokom, a to pak nije dobro za motor, jer ga prelije pa neće upalit.To mi se dogodilo kad sam drugi put šprical s njim pa sad nosim i običnu špricu u vinograd (kao kad u čamcu imaš rezervno veslo).Zanima me, koliko ti strojevi su u mogućnosti špricat u visinu jer ono šta mi je rekao ovlašteni serviser i prodavač - 10 m, čini mi se da to nema veze sa vezom ili ja ne vidim dobro i koja je najbolja udaljenost za od trsa kad ga špricam. Nemojte se smijat ako vam se čini da su pitanja pomalo glupa.
Sad si me stvarno zbedirao, kaj da baš niš ne valja, a nisam ga još ni otplatio!A kaj se tiče profesionalnog rada, ja sam ipak amater i to mislim i ostat pa je možda za mene ipak OK?Kaj veliš?
A kaj se tiče profesionalnog rada , ja sam ipak amater i to mislim i ostat pa je možda za mene ipak OK?Kaj veliš?
Moja ima 6 pozicija, ali nisu to pozicije nego pokazivač otvorenosti mlaznice, tako da mogu i na frtalj, polovicu i 3/4 dakle fino rihtanje za svaku. Mora ti biti full gas na jačim otvorenostima mlaznice, još ako imaš i deflektor odnosno usmjerivač mlaza... Ne bi ti smjelo kapati ništa, to je gubitak materijala, možda ti smeta nešto.Inače ako stavim do kraja otvorenu mlaznicu, ode mi cijeli spremnik za 5 min.Čuo sam da ima 17 litara, to je malo nezgodno, nadam se da nemaš strmi brijeg. Treba to izdržati po ovoj vrućini! Inače ja si sa svojom redovito čistim lišće, sve si napuham na hrpe, skupim na tačke i spalim ili bacim.Moguće je čak bacati sjeme za travu ili granulate.