pozdrav!ja imam redove 120 cm, pa mi se čini da je traktor od 95 preširok. kakve ti imaš redove?
Bogja sam mladi vinogradar sadim vinograd od 12.000 loza širina reda 200 cm.moram kupit traktor s priključcima.zna li netko što je najpogodnije, cijene i kako vratiti onih 25% kapitalne potpore države
Quote from: pero on 18 Srpnja, 2006, 11:27:13Bogja sam mladi vinogradar sadim vinograd od 12.000 loza širina reda 200 cm.moram kupit traktor s priključcima.zna li netko što je najpogodnije, cijene i kako vratiti onih 25% kapitalne potpore države e sad, javi se na private, pa cemo porazgovarati.
...Pošto sam u "Jutarnjem", od 13. siječnja 2007. godine pročitao da se razmišlja o proizvodnji peleta - bioorganskog goriva (izgleda kao neoljušteni kikiriki), koje se dobiva iz drvene mase i biljnog otpada, Pakrac, Gospić, Glina, Ilok, Okučani i Vinkovci bi trebali biti regionalna središta za proizvodnju.
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007,1,16,spacva_pelet,58601.jlPolovicu potrebne sirovine, odnosno otpada drvne industrije i biomase, osigurat ćemo iz vlastitih izvora, dok ćemo drugu polovicu otkupljivati od drugih. Osnovni sastojci su mu granje, okorci, piljevina i sitni komadi drveta koji zaostaju nakon obrade trupaca, a sve skupa posebnom metodom se usitnjava, suši, melje i preša do veličine od 6 x 15 milimetara - naglasio je Puljiz.
Evo sam prvi put na forumu, vidim da je dosta interesantno i da se može dosta toga naučiti. Ja sam prošle godine posadio dosta veliki vinograd. Posjedujem više manje svu mehanizaciju: traktor New Holland TNV75 (jako dobar), frezu, atomizer 1000 l vučeni, pačje noge, ticalo ili kako li se već stručno zove ono za okopavanje od sadnice do sadnice, plug.Zanima me ako mi netko može odgovoriti s obzirom da ovo ticalo ne hvata baš cijeli pojas od sadnice do sadnice odnosno oko nje, pa moram koristiti motiku da bi okopao to malo sto je ostalo nakon sto prođem sa ticalom.Postoji za kupiti sthilova kosilica na koju se može zakačiti kao mala freza, i to bi možda moglo zamijeniti motiku za okopavanje tog uskog pojasa oko sadnice, ali nisam siguran koliko je to dobro, mada me pojedinci uvjeravaju da je OK.Ako neko ima iskustva molio bih ga da mi odgovori.hvala bruno