Da mislio sam prilikom mjerenja.Ma to smo stavljali kod prijatelja 5g/100l i sad kako god mjerili pokazuje 49mg/l i nakon pretoka isto.Htio bi još pitati dali iste epruvete vrijede za mjerenje kiselina i sumpora.
Ali vjerujem da si mislio prilikom mjerenja VINI kompletom. Razor je napisao oko 10-15 mg/l i meni se cini da je to tu negdje. Ja racunam da VINI komplet fula 10-20 mg/l, ovisno koliko si askorbinske dodao u vino.
U Kutini sumpore izmjere u roku 20-30 min. Nemojmo se zavaravati, tu nema govora o odstupanjima od stvarnog stanja.Sto se tice mjerenja sumpora, ja sam napisao kakvo je stanje sa VINI kompletom jer taj koristim. Kontrolirao sam i razliku izmedju srednje i donje pipe na 3 inoxa (480, 620 i 1000L) i razlike nakon 2 dana nije bilo. Neposredno nakon dodavanja (~15min) razlika je bila od 2-4 mg/l, dakle isto gotovo zanemarivo. Ja radim s vinobranom.Sto se tice usporedbe rezultata dobivenih VINI kompletom i kem. analizom koju provode kod nas u Graminei, razlike su minorne i u prosjeku se krecu do 2mg/l. Za kiseline se dobiju istovjetni rezultati analizom i VINI kompletom.