Zvuci i ne realno ! 10000 na sat . Pa to ne moze prihvatit ni ovaj procistac za kanalizacije u karlovcu a kazu da je najmoderniji u ovom dijelo evrope ! Flotator bi trebao most mijesat s nekom tvari koja bi vezala grube cestice i kao takva ili se talozila ili plivala na povrsini .Pa mi nije jasno koliki bi to trebao biti flotator da ima protok 170 l u min !Ma samo komentiram !
led i sumpor kod taloženja, ništa drugoStriktno budem pazil na prihranu kvasaca i to je to, Siha 7 mi se pokazala odličnom i koristit ću je i ove godineProšle godine s minimalnom prihranom a ove ću malo više da mi ne počne smrduckatSvaki dan ću propuhivat na donju pipu da dignem talogI to je to, bez kompliciranjaAko se i ne istaloži dobro - nema veze, istaložit će se kasnije, nakon vrenjaMaltretiranja i kompliciranja neće biti
Danas sam imal prilike za čuti da je dobro hranu dodavati u toku vrenja i to dva put. Osobno sam prelijen za to, a nemam ni vremena čubeti kraj bačvi i procjenjivati kad je pravi trenutak i da preduhitrim H2S. To je ko da igram na ofsajd zamke i nadam se da sudac dobro vidi. Ja bih najradije hranu dodao odmah s kvascima propisanu količinu pa nek se kvasci vesele u grupnjaku do besvjesti. Je to ok?
Ja nebi uopče koristio selekcionirane kvasce nego divlje.Određenu količinu mošta bi pustio da zavri na divljim kvascima,dok bi ostali mošt taložio i nakon taloženja bi dodao ovaj NETALO®ENI mošt koji bi trebao za to vrijeme zavriti.Sad me zanima koja količina tog mošta u vrenju bi trebalo za 100 lit. mošta da pokrene vrenje.
Danas skinuo s taloga, puknuo kvasce i pola propisane količine hrane. Druga polovica nakon burnog vrenja.Nego jučer me međaš nagovoril da doprešam tropa. Ljudi moji, stisnuo ja još 120 litri liti! Ideš, pa di sam ja do sad živel. I ko bu to popil na kraju?