a jebote, pa daj sredi covjeku onda..
30*13,94=418,322*12,47=24,94418,32+24,94=443,26plus put do Zaprešića i natrag dva putai malo što će se otopiti u međuvremenu550 kn - a to mi je odojak (pečenjaru imam kod kleti)Ja ću lijepo jednu škrinju ladičarku koja je ispravna, a već duže nije u upotrebi, odvesti na brijeg.Boce imam, vodu imam, trošak mi je samo struja.I eto ti 60-70 litara leda na -18 C.Jest primitivna metoda, ali je dosta efikasna. Dok jednog dana ne nabavim rashladne sisteme za bačve (čitaj, ne tako brzo).Ipak sam ja samo jedan mali amater, ali i entuzijasta koji voli imati dobro vino.Nego da vas pitam, da li mogu led u bocama stavljati i u vrenju, da spuštam temperaturu vrenja? Pošto će mi ova mogućnost biti dostupna ove godine.Koliko na 500 litara?A što ćeš, sirotinja je i Bogu teška.
Jbg, ja sam to onda dobivao po povlastenoj cijeni.
Pa kad se gazda potpisivao na tvoje vino
Da li bi Becolite 5000 bio dobar za prešanje taloga? Malo me muči to što piše da se koristi za naplavnu filtraciju a interesantan mi je s obzirom da je jeftiniji od Becogura.
Ja sam baš malo prije kupio Becolite 5000 za prešanje taloga. Dali netko zna koliko toga praha se umješa u 50 l taloga prije prešanja?Hvala.