prvo sebe pitaj koliko si godina radio sa enzimima , pa onda možeš reći dal se slažeš sa mnom ili ne ...........mogao si samo reći da si pročitao nešto drugo i ne govorim samo o kvascima neko o enzimima, znači probaj njih dodati ove godine poslije uporabe želatine u taloženjima...
Ovo gore sto sam ja naveo navodi struka. S aromaticnim ß enzimima necu raditi jer mi nisu potrebni, tj. vec u vrenju koristim kvasce s pojacanim otpustanjem aromata.
na preporuku iz vinskih labaratorija, nastojati izbjegavati tekući šećer jer on u sebi sadrži konzervans....
je, samo ta struka koju si linkovao nema veze s vinarenjem... i iskustvom u vinifikaciji...
Koshpa Kolko sam skužio ti si prošle godine kod taloženja mošta koristio Sil Flock, što si koristio ove godine?Kako si zadovoljan sa bistrilima koja si koristio?Kolko taloga si dobivao korištenjem tih bistrila.Ja sam koristio samo bentonit i imao sam od 15-20 posto taloga, što mi se čini puno, mošt se je dobro izbistrio, ali mislim da bi bio i češči da je temperatura mošta bila viša. kod mene je bila oko 12 stupnjeva.
niža