VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 07:12:14

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2015. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 59 Dolje Ispis
Autor Tema: 2015. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 328256 puta)
dasamec
Novak
**

Email
« Odgovor #465 na: 16 Lipnja, 2015, 06:32:20 »

Kod mene u ovih par dana nije pala litra kiše po kvadratu, iako bi dobro dosla, tak da nema razloga za paniku
Evidentirano
Branee
Novak
**

Email
« Odgovor #466 na: 16 Lipnja, 2015, 06:49:19 »

@ Marac1988
Moj Solaris i Bianca jos nisu do prve žice, pojedini su blizu...izgleda da bum moral malo drina upotrijebit ak su tvoji vec skoro metar...
.
 Pitanje, kolko ml drina na 100 mladih trseva stavit? Doziranje pise na ambalazi al za punu vegetaciju i lisnu masu, ovdje nema puno lisne mase pa da ne ispadne fitotoksicno,
Evidentirano

Lokacija; Haloze - Zagorje
Umjereno uzivanje u vinu ne moze skoditi niti u najvecim kolicinama
dasamec
Novak
**

Email
« Odgovor #467 na: 16 Lipnja, 2015, 06:55:51 »

100ml na 100 l vode, nes ga skuril sigurno
Evidentirano
marac1988
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #468 na: 16 Lipnja, 2015, 08:07:56 »

Branee

budem danas slikal pa ti posaljem slike.. Ja svoje nisam sprical drinom.. Kod sadnje sam stavljal 2l humusa i normalno stajski gnoj.. Osim toga nis vise.. Sam roman mi je rekao nista ne gnjojiti samo rahla zemlja jer su cjepovi "mocni" :-D
Evidentirano
bing
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #469 na: 16 Lipnja, 2015, 09:34:01 »

Da li stavljati šta protiv insekata sad.  Vidim da se spominje nešto protiv cvrčka. Radi se o graševini, kutjevacko vinogorje.
Evidentirano
dasamec
Novak
**

Email
« Odgovor #470 na: 16 Lipnja, 2015, 10:04:26 »

A zavisi ako imas problema s fitoplazmama stavi, no krenula je i druga generacija moljca tak da i to treba imat u vidu
Evidentirano
Branee
Novak
**

Email
« Odgovor #471 na: 16 Lipnja, 2015, 10:23:42 »

@ Bing
Ako nemas fitoplazme u vinogradu i okolici - ne treba. Vidi kaj ti savjetodavna preporucuje za tvoju zupaniju
Makar, ako je PSS u bilo cemu realan -onda je to uporaba insekticida
Evidentirano

Lokacija; Haloze - Zagorje
Umjereno uzivanje u vinu ne moze skoditi niti u najvecim kolicinama
bing
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #472 na: 16 Lipnja, 2015, 11:07:39 »

Ok hvalA
Evidentirano
lovator
Novak
**

Email
« Odgovor #473 na: 16 Lipnja, 2015, 16:55:08 »

Dečki, kao što sam napiaso ranije, jučer pošpricao sa FS+Stroby (bez insekticida).
Medjutim, primjetio sam par trseva zaraženih fitoplazmom.
 >:( >:(
E, sada, planiram sutra (ako vrijeme posluži) prihranu, pa ja sada vas pitam: slobodno stavim k prihrani i inekticid (SUMIALFA 5 FL-na preporuku člana Soviljnjaka)?
Znam da je jedno od pravila/preporuka (od Razora) NE MJEŠATI ZAŠTITU I PRIHRANU !
Evidentirano
igor421
Novak
**

Email
« Odgovor #474 na: 16 Lipnja, 2015, 21:20:13 »

Ja budem sutra ujutro odradil prihranu ( foliarel b i oligogreen ), a podvečer idem sa actarom. Ja se neću igrati i miješati ovo sve skupa, nego bum radije šprical 2 puta, tak sam siguran da mi se nebude ništ lošega desilo. Ne znam kolki ti je problem i kolko imaš trsova, ali meni treba 50 minuta da pošpricam vinograd. Kod mene na bregu neki miješaju razno razne fertine sa sredstvima za zaštitu ( nisam videl kak to izgleda), ali ja nisam nikad miješal zaštitu i prihranu i islim da tak i treba biti. Pričekaj odgovor od nekog kompetentnijeg od mene, ovo je samo moje zapažanje.
Evidentirano
lovator
Novak
**

Email
« Odgovor #475 na: 16 Lipnja, 2015, 21:36:03 »

Ja budem sutra ujutro odradil prihranu ( foliarel b i oligogreen ), a podvečer idem sa actarom. Ja se neću igrati i miješati ovo sve skupa, nego bum radije šprical 2 puta, tak sam siguran da mi se nebude ništ lošega desilo. Ne znam kolki ti je problem i kolko imaš trsova, ali meni treba 50 minuta da pošpricam vinograd. Kod mene na bregu neki miješaju razno razne fertine sa sredstvima za zaštitu ( nisam videl kak to izgleda), ali ja nisam nikad miješal zaštitu i prihranu i islim da tak i treba biti. Pričekaj odgovor od nekog kompetentnijeg od mene, ovo je samo moje zapažanje.
Imam cca 750 trseva.
Za to mi treba (s pripremom) cca sat i pol.
Najvjerojatnije budem i ja odvojeno. Sigurno je sigurno... ;)
Osim ova dva špricanja, planiram još sa Botril-om (ostalo mi je nešto od lani) samo po Ranjskom rizlingu (zoni gožđa).
Evidentirano
Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #476 na: 16 Lipnja, 2015, 21:56:15 »

Ja uvijek posebno špricam prihranu i zaštitu. Baš kak lovator veli, sigurno je sigurno.  :)

Ak uspijem sutra porezati vrhove do kraja, onda bi prekosutra pošpricao zaštitu sa Forum Star + Collis + sumpor.

BTW, što se tiče prihrane, dobio sam kao uzorakfolijarnog gnojiva Lithovit Standard. U principu se radi o gnojivu sa 79,2% kalcija i 4,6% magnezija. Jel bi se isplatilo pošpricati s tim?  :)

I jel ga primjeniti sa špricom ili atomizerom?

http://www.agroexpert.hr/lithovit/
Evidentirano
eduard
Novak
**

Email
« Odgovor #477 na: 17 Lipnja, 2015, 05:12:19 »

Jučer odvojeno pošpricao. Ujutro prihrana( bor, magnezij, i fertina t(imao na zalihi)) Podvečer Mikal premium + Collis(prvo špricanje poslije cvatnje)
Evidentirano
pirou
Novak
**

Ðurđevac

Email
« Odgovor #478 na: 17 Lipnja, 2015, 08:38:33 »

Jučer popodne opet Forum star, Vivando, Rogor i ovaj put Chromosul.
Pod hitno moram poštucati iznad zadnje žice.
Primjetio malo moljca... ništa strašno.
Za dalje razmišljam Cabrio top ili kombinacija Mildicut+Cristal.
Evidentirano
Entuzijast
Novak
**

Virovitica

Email
« Odgovor #479 na: 17 Lipnja, 2015, 08:42:04 »

Pošpricao MPF + Domark + Pirus a poslije sat vremena prihrana Fertina g .Vinograd se lagano oporavlja od tuče a u školici gdje imam Frankovke vide se flekovi od Peronospore znači nema opuštanja još .
Evidentirano

Gdje god imaš mjesta voćkicu posadi a ona će tvoj trud bogato da nagradi.
 Str: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 59 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!