VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 11:06:30

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2015. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 59 Dolje Ispis
Autor Tema: 2015. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 328361 puta)
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #480 na: 17 Lipnja, 2015, 11:23:45 »

I ja u nedjelju forum + collis,al bez ićeg drugog,proslo mi 14 dana.Vjerojatno cu oko 1.07. galben c + crystal + cromosul  po svemu,a sumi alfa i teldor, ili swich po grozdju.
Eh,sad ce postati zanimljivo po goricama.Svaki cas nekaj padne,a temp.su idealne ,ali sad ne visem za trsje,nek za bolesti.Sad bu se gubilo na kolicini,ko je fulal  :)
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #481 na: 17 Lipnja, 2015, 19:37:01 »

Došao danas s namjerom da frezam vinograd,kad ono vidim dosta mokro,idem gledat na kišomjer,palo 48l.kiše.Pa sad neka pojedinci pričaju da je vrijema idealno i da ne treba ići s "jakim" sistemicima.
Evidentirano

I onda neš pil
poznanovec
Moderator
Novak

poznanovec-mali bukovec

Email
« Odgovor #482 na: 17 Lipnja, 2015, 19:57:26 »

Jeremija sad stvarno (dok je promjenjivo vrijeme treba)...ali prije nije trebalo pucati iz teške artiljerije.
ja sam u subotu (pred kišu) šprical nakon dvadeset šest dana, ni b od bilokakve bolesti.
Evidentirano

vine nemre tak neveljati,
da ga mi nebi mogli spiti
dasamec
Novak
**

Email
« Odgovor #483 na: 17 Lipnja, 2015, 20:15:38 »

Ja nisam izdrzal do subote iako sam tak planiral, sprical sam u utorak nakon 22 dana. A do sad je bilo ok kak kaze Poznanovec, normalno da se s obzirom na promjenu situacije na bojistu moramo pregrupirati...:-)
Evidentirano
lovator
Novak
**

Email
« Odgovor #484 na: 17 Lipnja, 2015, 21:15:22 »

Danas išla prihrana: Folibor + Promag + željezo.
Pitanje: da li ste, kad ste špicali nakon cvatnje, dodali sumpor?
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #485 na: 18 Lipnja, 2015, 05:36:26 »

Ja sam ga stavio i stavljam u svaki špric,osim u cvatnji.
Evidentirano

I onda neš pil
kokolo
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #486 na: 21 Lipnja, 2015, 14:37:32 »

jučer bila tuča podvečer. danas sam išel v kontrolu, oko 15 % bobica puknuto, nema lista koji nema barem jednu rupu, većinom imaju po 3-4. tuča je bil poštena. zadnje špricanje je bilo pred tjedan dana forum star + collis. prvi put sam koristio tu kombinaciju i planiram danas opet, botircida nemam ni jednog, a obzirom da je produženi vikend neću ni imati do utorka. također planiram poštucati vrhove danas prije špricanja jer nema smisla da trošim otrov na to obzirom da je potrgano većinom, a dugi su i preko 1 m iznad žice.

imam drin, ubacio bi ga u collis i forum star, jel to ok?
Evidentirano
Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #487 na: 21 Lipnja, 2015, 15:27:06 »

"Preporuka: Drin treba jednakomjerno raspršiti po listovima, dobro je upotrijebiti bar 400 l vode na hektar. Drin je tekući proizvod, potpuno vodotopiv, lako se miješa sa uobičajenim fitofarmaceutskom preparatima. Ne smije se upotrebljavati sa preparatima koji imaju alkalnu reakciju, bakrom, sumporom, sulfatima i raznim uljima. "  :)

http://www.cedar-agro.hr/index.php?page=shop.product_details&category_id=9&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=290&option=com_virtuemart&Itemid=164
Evidentirano
Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #488 na: 21 Lipnja, 2015, 15:27:51 »

Dakle, kaj se mene tiče, može.  :)
Evidentirano
lovator
Novak
**

Email
« Odgovor #489 na: 21 Lipnja, 2015, 18:21:03 »

Dečki pomoć!!
Isto kak i kod @Kokola, kod mene je jučer bila solika.
Izgleda malo žešća.
 >:( >:(
Kaj napraviti?
Samo da napomenem, u četvrtak (18.6.) samo pošpricao po grozdovima (na 2/3 vinograda) sa BOTRIL 300 SC.
Imam u pripremi Signuma.
Da li ove bobice (koje su oštećene) mogu nanijeti štetu zdravim bobicama (pošto grozd još nije formiran/popunjen)?

Također imam i Drina u pripravnosti.

Evo, 2 fotke kako to izgleda 24 sata nakon solike:

Evidentirano
Ruki
Novak
**

Email
« Odgovor #490 na: 21 Lipnja, 2015, 19:01:55 »

Ili ništa ne diraj ili opleti sa svime raspoloživim,mislim da  oštećene bobice neće nanijeti štetu
Evidentirano
lovator
Novak
**

Email
« Odgovor #491 na: 21 Lipnja, 2015, 19:33:41 »

@kokolo, od kud si?
Ako nisi daleko, posudim ti Signuma.
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #492 na: 21 Lipnja, 2015, 20:46:01 »

Danas sam treči puta opleo sa falkonom i sumporom jer mi je falkon ostao,a dogodine idem sa lunom tako da ne bacim falkon odlučio sam iči treči put lani je susjed išao tako i nije bilo nikakvih posljedica,a sad pošto se falkon neče koristit dogodine mislim da neće bit nikakvih posljedica.
Evidentirano
kokolo
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #493 na: 21 Lipnja, 2015, 21:01:52 »

lovator puno hvala na ponudi, ali ne  bu trebalo. iz okolice ludbrega sam.

danas sam oplel s collisom i forum starom onak pošteno i pamet na pašu. zanimljivo je, dok sam šprical primjetil sam da ima nekih redova kaj im skoro nikaj nije, a ima nekih kaj su pošteno dobili. šteta oko 15 %.
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #494 na: 21 Lipnja, 2015, 21:02:11 »

Pepelnica hara evo malo osvrt na nova sredstva:

Falcon, staro ali provjereno odlično za kurativu u dozi 4 ml/10 l dok se bolest pojavi!
Dva nova preparata registrirana su Luna experience i Dynali!

Dynali sadrži ako se ko sjeća difenkonazol za pepelnicu i krastavost na jabukama i dodana je nova aktivna tvar! Dynali gotovo sigurno bi trebao djelovati na kurativu za pepelnicu, doza 6,5 ml/10 l.

Luna exp, sadrži folicura + nova djelatna tvar! Ako je stavite 2x jaču dozu, otpr 7ml na 10 L dobivate kombinaciju za botritis i pepelnicu pred zatvaranje grozda!

Luna privilege je samo za botritis, no meni je ova luna expirience puno bolja kombinacija za tretiranje, tako da vodite računa!

Od ovih drugih, za pepelnicu, kurativu imaju samo vivando, nativo, postalon, eventualno, talendo!
Pripazite na pepelnicu ovih dana ;)
Evidentirano

Str: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 59 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!