Kako god Bijelicnik se neisplati saditi treba pokusati precijepiti stare ukusne sorte na kupljenu jabuku na podlozi mm106, ako nemozete nabaviti takve podloge.Bijelicnik je meni osobno prekisela i neukusna jabuka, a u rasadnicima nisam vidio da imaju drugu sortu koja dolazi kad i Bijelicnik. Ovu sortu jabuke koju sam okacio ona ima jos predobar okus za ranu sortu, vuce po okusu kao da se radi o Idaredu, al jos je blaze kisela od nje. I kasni svega tijedan dana kada kod Bijelicnika pocnu dozrijevati prvi plodovi.Jel jos ima ko od Vas ranu sortu jabuke da okaci fotke i veli nesto o njihovim okusima ?
Kako god Bijelicnik se neisplati saditi treba pokusati precijepiti stare ukusne sorte na kupljenu jabuku na podlozi mm106, ako nemozete nabaviti takve podloge.Bijelicnik je meni osobno prekisela i neukusna jabuka, a u rasadnicima nisam vidio da imaju drugu sortu koja dolazi kad i Bijelicnik.
Moja Petrovka danas. Meni osobno ne posebno draga već sam je precjepio i na godinu njene grane idu dolje osim možda samo jedne grane čisto da je imam. Zanimljiva razlika u boji između osunčanih i neosunčanih primjeraka. Okus kiselkasti uz jaku sočnost i jako sipka tj nekako rijetke strukture.
Dobro je jabukovo vino ispalo od bjeličnika, nisam se ni nadao
Još jedna stavka, čuvajte se podloge MM-106, prebujna je na nekim sortama. Bolje je uzeti M-26, pa postaviti i kolac prvih 5 godina dok se voćka ne učvrsti. 106-ica je za neke sorte 70-80% sjemenjaka