Karathane je odličan preparat,mislim na Karathane Gold 350EC,zapravo jedini koji more nešto učiniti kad već je napad pepelnice,koristio sam ga dosta i nigdje nisam pročital da se ne smije miješati s ovim kaj si ti naveo,ne znam kakve su to upute i nije iznad 25°C nego 28°C,kaj nije pametno ni sa sumporom ići,no i Nativo je ok
Za pocetak je dosta recimo uz taj Forum Star kod kojeg folpet ima to sekundarno djelovanje i to 1.špricanje poslije cvatnje,a ne prije,dodati npr.Collis koji je kombinacija Strobya i Cantusa,znači djeluje i na pepelnicu i rani botritis i ne treba botriticid u svako špricanje,za prosječno trsje je dosta poslije cvatnje,pred zatvaranje grozda i na kraju pred berbu,a moljci kako gdje,1.generacija ne radi veliku štetu,čak malo prorijedi,ako,bobice i grozd je manje zbijen
Moze.Sumpor ti i netreba u tome
Trgovci masovno ljudima savjetuju i prodaju fastac i sl. protiv moljca. Savjetodavne pak kažu da ne treba, ja ga nisam primijetio. Na jednom pak predavanju čujem da insekticidi ne djeluju preventivno, nego tek kad se pošast pojavi !?
Ja sam jučer kupovao zaštitna sredstva i trgovci također masovno nude ljudima sredstva protiv moljca,a i ljudi kupuju ko da je invazija moljaca.