VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
23 Travnja, 2026, 07:52:12

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Vino koje želim preporučiti
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 81 Dolje Ispis
Autor Tema: Vino koje želim preporučiti  (Posjeta: 627480 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #135 na: 19 Svibnja, 2009, 17:42:08 »

alanford hvala. 8) sjecam se jedne epizode te serije, mislim da je cak bila prva, kad su pricali o mondaviju koji je negdje u juznoj francuskoj, mislim da regija languedoc, htio kupiti ogroman kompleks sume (cca 100 ha), iskrciti je i naravno posaditi vinograd i napraviti vinariju ali mu lokalne vlasti nisu dali jer su se svi ljudi i stariji vinogradari pobunili protiv toga jer bi se unistio prirodni regulator temperature, vlage, vjetrova, tj. cijela mikroklima tog podrucja kada bi on iskrcio tu sumu i cijela emisija se uglavnom bavi tom problematikom sto jedna tako velika i mocna vinska korporacija moze uciniti, bez obzira sto je u konacnici vrlo pozitivna stvar da sade vinograde ali jednostavno, lokalni ljudi su bili protiv te vrste mocnoga kapitala jer bi se time unistio njihov identitet. kod nas u hrvatskoj, i u vecini europe, barrique nije u tradiciji vinarenja vec su to vece obicne drvene bacve od slavonskog hrasta dok je barrique u biti jedan nacin pomodarstva i tehnologije jer vino "obogati" (ja bi prije rekao osiromasi) raznih aromama i okusima drveta koji se kod masovne potrosnje ljudima svidaju - vanilija, dim, cigare, spek, miris na drvo, itd. to je americki stil vinarstva, pogotovo crnih vina, da ona moraju biti izrazito obojena, doslovce crna i neprozirna, sa visokim alkoholima i taninima i prepuna utjecaja barrique-a, sto jace paljenje bacve to bolje. ali to nije ono sto krasi ispravno dozrijevano vino kao sto je to slucaj sa europskim vinima i ponajvise najboljim crnim vinima iz bordeauxa koji ipak nisu tradicionalno dozrijevana u bacvama sa jakim intenzitetom paljenja vec su desetljecima dozrijevana u boci, a to je ono sto americka vina zasada ipak jos ne mogu. npr. crni pinot kao sorta ne moze prirodno i genetski dati tu jednu izrazito visoku obojenost i punocu boje i alkohole od 15 vol. % ali zato moze dati nesto jos bolje - finesu, eleganciju, originalnost, ogromni utjecaj terroira u vinu.. to amerikanci, kao i ostali svijet, jos nemaju jer im ipak vinogradarstvo nije u tradiciji kao sto je u europi doslovce tisucama godina. i zato ja osobno biram europsku eleganciju i terroir naspram novosvjetskog utjecaja barrique-a i "nabildanosti" vina. svatko ko se vodi zdravim razumom, tradicijom i postivanjem vinarske kulture proizvodnje pojedinog kraja nece imati pomodarsko novosvjetsko vino ali danas je to trend jer danas vinarske trendove postavlja novi svijet koji je izrazito konkurentan sa niskom maloprodajnom cijenom butelje i tu je cijela filozofija. tek kad se dublje ude u finese proizvodnje, originalnost, njegovanje posebnog stila, za sto je sigurno potrebno par godina konstantnog kusanja vina onda takva vina postaju obicna, bezvezna i apsolutno jednaka dolazila ona iz australije, cilea ili iz kalifornije jer je kod velikih vinskih kuca chardonnay barrique jednostavno - chardonnay barrique i tu nema puno filozofije! a meni osobno je vinska, posebice vinogradarska, filozofija sve sto u biti vrijedi u jednom vinu - ljubav, dusa, kreacija i um proizvodaca, njegov nacin razmisljanja jer je to u biti njegov autorski, mogu skoro reci rucni rad. od malvazije jedino sto priznam je coronica i jos neki pojedini manji proizvodaci dok je ovo ostalo to vinsko preseravanje na celu sa "dr." matosevicem (koji btw. ne zna zavezati lucanj ili spojiti crijevo na pumpu..) ali oni mlate lovu i boli ih briga, a danas je izgleda jedino to bitno dok ja ipak tako ne razmisljam.. da sam se htio obogatiti i da mi je to jedini cilj u zivotu sigurno se ne bih zajebavao sa kupnjom zemlje, sadnjom vinograda i radom po 12 sati dnevno u vinogradu na plus 50 °C..

gogo, ja isto planiram otici u vrutak, mozda stignem cak ovaj tjedan, da vidim sta ima novoga.. ;D daj reci sta si kupio, one neke bolje crnjake ili..??
Evidentirano

gogo_2009
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #136 na: 19 Svibnja, 2009, 19:34:43 »

Izbor je pao na Plavac mali Barrique Tomić 2006, Vujnović Pleme 2006, Duccara 2005, d´Arenberg d'Arry's Original Shiraz-Grenache 2006, Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2006, Finca Valpiedra Reserva 2004 i Tedeschi Capitel San Rocco Ripasso 2006. Bilo je tamo i još par predloženih Brunella ali su bili nešto skuplji nego na vino.hr (u principu beznačajno) a i ovo je bilo više nego što sam planirao potrošiti na ovaj izlet u Vrutak.

Zbilja je ponuda dobra, imaš na web-u onaj njihov katalog sa cijenama pa se čovjek može fino pripremiti iako kada dođeš tamo uvijek nešto uleti sa strane ;D

Trenutno mi je moja relativno mala polica prilično nakrcana pa ću morati riješiti neka starija izdanja  :o ili sklepati još nekakvu dodatnu policu, mjesta imam samo ga treba napuniti  :)

Zanima me gdje bih mogao naći neko preporučeno vrijeme odležavanja u boci za pojedino vino, trebao bih napraviti nekakvu listu kako otprilike trošiti ova vina koja imam, znam da imam jednog Ivana Dolca iz 1999. i taj bi mogao uskoro na degustaciju  8)

Isto tako očekujem da je 2007. bila dobra godina za Plavac pa se nadam dobrim vinima kada se pojave na tržištu samo da cijene malo padnu. Da li si možda nešto probao od Nike Bure, čuo sam sa par strana da je njegov Plavac nešto posebno?
Evidentirano
alanford
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #137 na: 20 Svibnja, 2009, 01:32:26 »

ja ću uvijek govoriti da je plavac mali najbolja sorta na Svijetu i da je Miloš najbolji vinar.kad neki vinar u Istri radi loše vino ma boli me briga,a kad se to dogodi u Dalmaciji duša me boli.tomićeva vina su zahvalna za restoran ali ja bih radije popio neki drveni šugavi zinfandel u pola cijene nego ovu njegovu lošu kopiju globalnog vina.Ivan Dolac parket nije bio loše vino jer je godina bila dobra,a i onaj maneken od enologa se slikava,a sad ti je to vino,moj gogo ka nepokretni čovjek od 99 godina koji drži okice otvorene,nije umra još ali brzo će.plenković prodaje 97 i 99 berbu za nekih 300,00 kuna ,probao sam ih prošle godine,krepaline od tekućine.ljudi pametno sa novcima
Evidentirano
gogo_2009
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #138 na: 20 Svibnja, 2009, 08:05:27 »

Čuj čovjek skuplja iskustvo kroz godine i razna isprobavanja, na žalost nisam probao niti jedno od ovih vina koje sam pribavio, tako da je to pucanj u slijepo ali nakon što se isproba dosta toga čovjek se nađe negdje i neke mu stvari pašu bolje od drugih. Kao što sam rekao od vina za svaki dan nakon ručka ne očekujem puno no želim probati neka od tih dobro ocjenjenih vina od raznih "stručnjaka" pa da vidim da li meni to paše i koliko po mom sudu to vrijedi. Primjer taj Plenković Grand Cru, berba 2003, je bila ocjenjana izvrsno ova 2006. vrlo dobro probao sam i ne kažem da je vino loše dapače vino je zbilja dobro ali po meni ne vrijedi tih f'kin 200kn.

Da sam imao priliku probati negdje drugo ta vina možda ih nikada ne bih kupio ali .... svaka škola se plaća ???

Tako i ovaj Ivan Dolac, probao sam ga u nešto mlađem izdanju, i jednoga stavio u arhivu sada ću vidjeti da li ima smisla čuvati ovakvo vino 5+ godina ili ne....

Sva iskustva su dobro došla ;)
Evidentirano
alanford
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #139 na: 20 Svibnja, 2009, 12:23:56 »

ovo su samo moja razmišljanja i nikako ne tvrdim da me treba poslušati.ja bih želio da Hrvatska ima najbolja vina i vinare na Svijetu.ono što možemo učiniti je da ne kupujemo loša i skupa vina.nažalost ono što je Ivan rekao,najuspješniji vinari Dalmacije su oni koji napune najviše boca  i rugaju se poštenim vinarima,ja sam alan ford,a moj veliki protivnik superhik pije ova vina koja mu daju veliku moč ha ha

ljetna preporuka Tikveš Temjanika special selection 2007 Makedonija.suho vino sa 12,5 % alkohola cijena 50,00 kuna,neka vrsta muškata uz vino izvrsno se slaže sir camembert uživajte
Evidentirano
gogo_2009
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #140 na: 20 Svibnja, 2009, 21:39:04 »

Eh još da je crno  :D

Ma ja se slažem da treba prozvati one koje prodaju "**** pod bubrege", doba je Interneta, brzog širenja informacija pitanje je samo kritične mase...

Ja sam u uvjerenju da takvi ne mogu i ne bi trebali opstati, ako je istina što Ivan kaže o Vrancu u Plavcu "halo Bing ovdje brat  ;)", tome treba stati na kraj, ne kažem da je to vino loše ali to nije Plavac može biti nekakva kupaža i sl. sa svojom cijenom i publikom.

Čitao sam da je izbila nekakva afera u Italiji vezana uz Brunello (malo se dodavalo Merlota u Sangiovese) dakle to je taj mediteranski duh   :o ali i poluga je daleko veća kada jednom izgubiš dugostečeno povjernje kraj je blizu ... :-[

A da ne kažem da bih volio kupovati samo jeftina i dobra vina, čak kao nekav best buy ali kako takva prepoznat', visoka cijena ne garantira kvalitetu a niska pogotovo, dakle ili moraš negdje saznati informaciju pa probati i reći da to je to ili nije ili....

BTW Probao sam u Lidlu par crnjaka ali ne vrijede ni onoliko koliko sam ih platio 30-50 kn  >:(

Evidentirano
alanford
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #141 na: 21 Svibnja, 2009, 00:05:12 »

kilo vranca sa transportom je 4,00 kune ako ikad budemo u eu propast će biznis.od domaćih vina za početak probaj postup donja banda 2006 postup madirazza dingač matuško on zna imati dosta škarta.u lidla pinotage južna afrika  to gledaj kao vrijednost za novac samo 30,00 kuna,vivat caliterra tribute,a skini katalog od vrutka http://www.vrutak.hr/hrv/index.asp?page=search imaš ogroman izbor čileanaca pa udri iako idu topli danijavascript:void(0);
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #142 na: 21 Svibnja, 2009, 00:19:23 »

gogo, ajd kad probas javi malo detaljnije impresije o vujnovicu, casanova di neri i tedeschiu, to me bas zanima.. ;) ja planiram ovaj tjedan u vrutak, mouda cak i sutra, tj. danas (u cetvrtak) a u petak mi dolazi jedan frend sa faxa pa cemo "odradit" degustaciju sa 3-4 buteljice pa ce bit novih recenzija za vikend. 8)
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #143 na: 21 Svibnja, 2009, 07:02:51 »

Rado vas citam i uzivam u vasem smislu za izvuci svu onu lijepotu koje vino nosi. Osobno poznam poprilicno vinara naseg Juga i sto se tice Kiridzije i njegovog Dingaca mogu vam reci da je ono sto nadjete u boci od ovog proizvodjaca PRAVO a ako je bilo nekih promicbenih nesuglasja bilo je to sigurno zbog nespretnosti. Njegovi vinogradi su stari, cisti, bezprijekorno odrzavani i nikakvo prijateljstvo sa vinskim kriticarima nije mu potrebno u promicbi onog sto on nudi. Barem ne za bilo sto zataskati.
Pijte Dingac i uzivajte ;)
Evidentirano
gogo_2009
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #144 na: 21 Svibnja, 2009, 07:49:03 »

gogo, ajd kad probas javi malo detaljnije impresije o vujnovicu, casanova di neri i tedeschiu, to me bas zanima.. ;) ja planiram ovaj tjedan u vrutak, mouda cak i sutra, tj. danas (u cetvrtak) a u petak mi dolazi jedan frend sa faxa pa cemo "odradit" degustaciju sa 3-4 buteljice pa ce bit novih recenzija za vikend. 8)

Kada dođe na red svakako javim impresije, e da to je posao kad se malo grupira svatko donira koju butelju i evo recenzija  ;D

2 alanford

Već sam mislim napisao da sam probao postup donja banda ne znam godinu (mogla bi biti 2002 ili 2003) ali sam se razočarao, znam da su me najviše zasmetali prilično "stršeći" alkoholi, tako da ne vjerujem da ću si pribaviti to vino u dogledno vrijeme. Matuška sam isto probao onaj entry model - plava etiketa i tako koliko para toliko muzike  ???
Evidentirano
alanford
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #145 na: 21 Svibnja, 2009, 11:45:09 »

gogo naglasio sam postup  DB berbu 2006  mislim da su dobili novog enologa,dingač matuško jedino ima crnu etiketu nije autorsko vino ali kad je boca korektna ima jedan prihvatljiv okus za široke mase i cijena je oko 120,,00 kuna
kod moje procjene vina jedini utjecaj je moje ne znanje nemam nikakvog razloga nekog favorizirati niti kuditi bez razloga.uvjerio sam se da gospodin butković ima čudne recenzije i on je ishvalio na sva zvona ovo vino,također svijet u čaši sve najbolje,a ovdje možete vidjeti ocjene na ovogodišnjem sajmu GAST    http://www.gastfair.com/cms/images/stories/rezultati_ocjenjivanja_2009_objava.pdf  .vino se nalazi greškom pod crvena vina redni broj 42 brončana diploma ocjena 77,25  berba je 2006,a meni se to vino zgadilo još 2004
halo bing,a cijena?
cijena prava sitnica za tebe oko 180,00 kuna
Ivane probao sam Plame ,s obzirom da sad radi i ivan dolac grožđe za ovo vino je "šta ostane" šta je u ovom slučaju pozitivno.ima dobre kiseline šta mu daje finu svježinu,pije se polako jer mu treba zraka da se razvije,nije za globaliste i masovnu prodaju.zaključak iskreno i pošteno vino palac gore
danas je vinoteka na Z1 u 18,00 sati preporuka
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #146 na: 21 Svibnja, 2009, 18:29:00 »

bio danas u vrutku, kupio batic sivi pinot riserva 06 i chardonnay riserva 06, enjingi rizling kb 06 i grasevina kb 06, krauthaker chardonnay 07, cantina terlan sauvignon winkl i pinot crni montigl reserva, schloss gobelsburg gruner veltliner i riesling, domaine barat chablis 1er cru cote de lechet, naravno, nije sve samo po jedna boca, mislim da ih je ukupno 18.. bit ce degustacije! ;D ima svasta zanimljivoga, pogotovo brunella i barola, malo su skupi, 200-400 kn, mislio sam jos uzet veliko rdece od movie ali nema, kao ni teodor od simcica, ali ok, bit ce za drugi put.
Evidentirano

gogo_2009
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #147 na: 21 Svibnja, 2009, 19:11:22 »

Čestitam.

Ja sam još u fazi jedno od jednog pa ono što prođe prvi krug ulazi na listu za ponovni šoping u možda većim količinama.

Uspoređivao sam cijene Brunella i vino.hr je nešto povoljnije ali to je kuna dvije na 200-400 :P tako da i to igra s tim da mi je još nekako draže kupiti 2-3 butelje za tu lovu  umjesto jedne  ;D

A ponuda je zbilja dobra, možda su španjolci malo zapostavljeni ali ima ih.

Možda malo ova recesija stisne cijene prema dolje da bude i neke koristi od ove cijele situacije  ::)
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #148 na: 21 Svibnja, 2009, 22:50:13 »

stisnula je resecija cijene, krauthakerova vina su niza 10-15 kn a enjingijeva 10..
Evidentirano

alanford
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #149 na: 22 Svibnja, 2009, 00:04:58 »

od španjolaca iz katalunje sam probao sangre de toro-torres,njihova konfekcija ali je vino dobro,ima nešto izraženije tanine pa malo asocira na naše plavce 70,00 kuna.gran coronas reserva  cabernet sauvignon-torres odlično vino za 100,00 kuna i nešto za prste lizat jean leon reserva cabernet sauvignon sva vina uvozi vinotrade
Evidentirano
 Str: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 81 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!