Zaboravio sam reci da je cijena Safranovog muskata za butelju od 0,5l.Nego, full sam se zainteresirao za Kerner. Znam da je Kosov dobar, jel imate jos neki za preporuciti?
Jučer sam sa curom popio Cmrečnjakov Muškat žuti.
Moguce, ali koji onda predlazes?
a covjece, sad si me sjetio.. ja jos cuvam butelju njegovog zutog muskata kasne berbe iz 2004. godine.. mislim da to mogu prolit.. bas cu ga otvorit kroz koji dan pa da vidim.. inace, meni su najbolji istarski muskati, kontinentalni mi nisu nesto.
A kod mene obrnuto. Medjimurski i zagorski muskati su mi vecinom odlicni dok mi istarski uopce nisu tak posebni.
Ne znam izgleda da sam ja onda naletio na najbolje muskate kontinenta i osrednje iz Istre.
Sinkovic, Prelac, Kozlovic, Veralda, Cattunar, Zigante, Tomaz+jos nekoliko za koje nemam pojma ciji su jer su se tocili na case.
Bili su dobri kako ne, ali su bolji dojam na mene ostavili zagorski i medjimurski koje sam probao na Vinoviti.Istarski mi NISU toliko aromaticni i opcenito su mi preslatki jer ih rade poluslatke/slatke, a imaju manje kiselina od kontinentalnih. Meni je Muskat najtaman kad je polusuhi na granici sa poluslatkim. Dovoljno je sladak za zenski spol, a opet nije bljutav za konzumaciju.