Rekao mi je prijatelj prošli tjedan: "Ne treba čekati dobru priliku za otvoriti bocu dobrog vina, svaka prilika kad se otvori boca dobrog vina je dobra prilika!" Pa sam ja nakon malo lopatanja sa snijegom otvorio prije par minuta "Craggy range" chardonnay '08 - Novi Zeland. Piše na boci da odlično ide uz ribu i plodove mora, ali i bez toga ovo je odlično vino. Čep je navojni što je pomalo već karakteristika svih vina sa Novog Zelanda. Miris jako dobar, "puše" na nosu kako bi šmekeri rekli, zrele note tropskog voća odično ukomponirane sa finom aromom drva. Na okus me malo razočarao moram priznati, malo kiselina strši što nisam očekivao, ali puno vino. Konzistencija odlična, puno glicerola, boja tipična, malo jača zbog drva. Sve u svemu, odlično vino.
Traminac Ðakovačko vinogorje, vrhunsko suho vino 2008, Misno vino-moja ocjena 7/10Venje kasna berba 2003, vrhunsko vino, kasna berba, suho-moja ocjena 9/10Još imam od Enjingija Sivi pinot 2006 vrhunsko suho vino. Molim one koji znaju više od mene da mi preporuče koliko mogu čuvati ovaj pinot.