VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 18:47:17

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Vino koje želim preporučiti
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 81 Dolje Ispis
Autor Tema: Vino koje želim preporučiti  (Posjeta: 630081 puta)
Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #510 na: 19 Veljače, 2010, 19:20:34 »

Sad mi je doslo napamet GRK - Popić vam je super  8) Neznam ima li ga u Zagrebu & okolici ali ako ima probajte necete zazaliti. Znam da ga ima u Cukarina u Korculi  ::)
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #511 na: 19 Veljače, 2010, 20:02:47 »

Dingač je položaj a sva su ta vina (Dingač.Potomje,Plavac) od sorte Plavac mali

prijatelju budi bez brige, sve ja to dobro znam i zato sam to namjerno tako i rekao jer postoje neki odlicni plavci koji nisu sa Dingaca a postoje i one dobri sa Dingaca..
Evidentirano

Mihalj
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #512 na: 20 Veljače, 2010, 10:47:42 »

pa koliko ja znam ovo je jedini i najbolji grk od Cebala, clanak kaze da se zove Branimir..

http://limun.hr/afterwork/main.aspx?id=134168
Poprilično sam siguran da Cebalo na čiji Grk ja mislim je Stipan, zato i kažem da ga je teže naći, uvijek ga volim probati u hotelu Marko Polo na korčuli, čak sam jedan cijeli dan lutao po poljima iza Lumbarde da nađem kuću i podrum , da kupim zalihu za doma.....
Evidentirano
Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #513 na: 20 Veljače, 2010, 13:36:21 »

http://www.grk-cebalo.com/ pogledajte tu.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #514 na: 20 Veljače, 2010, 23:23:57 »

hm, ja sam mislio na ovaj grk od ovog Cebala.. bit ce da ih ima vise, vjerojatno su neka familija.. ::)

http://www.korcula.net/vina/v_cebalo.htm
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #515 na: 21 Veljače, 2010, 05:47:30 »

enjingi - grasevina 08, kv, suho, 13,1% - jako dobra i klasicna svjezija enjingijeva grasevina. svjetlije zive zuckaste boje, relativno gusta, fini zreli sortni miris sa terroirom kutjeva i enjingijevih vina, okus takoder dobar, suh, dosta pun, odlicne kiseline, osjeti se blaga slast od alkohola i ekstrakta, relativno mineralno, sve u svemu u visim standardima dobro "obicno" vino.. 7/10

krauthaker - pinot crni 07, kv, suho, 13,5% - berba 2006 mi nije ostala u najboljem sjecanju a za ovu sam cuo da je mnogo bolja.. po meni neke velike razlike bas i nema. lijepe svjetlije rubinske boje, u casi izgleda dosta vodenasto, blago prozirno, po gustoci bih prije rekao da je neki sok (od jagoda) nego dobar crni pinot. miris dobar, osjeca se sorta, blage arome tresanja, visanja i ribizla, vrlo blagi utjecaj drveta gotovo neprimjetan, sto je ok. okus dobar makar nista posebno, suh, malo slastan, osjete se blagi tanini i dobra kiselina, treba mu jos malo vremena u boci ali vino opcenito nije nista posebno, pogotovo ono sto se ocekuje od crnog pinota. 6,5-7/10

scurek - pinot sivi 06, kv, suho, 14% - opet slovenac.. 8) lijepa boja, slamnatozuta sa tamnijim nijansama, odaje sortu jer je i kratko macerirano na nizoj temperaturi. miris jako dobar, cist, prezican, izrazito sortni, odaje malo terroira goriskih brda, poceo je razvijati tercijarne arome, vuce dosta u pravcu zrele breskve, marelice i nektarine. okus jos bolji, dosta mineralan, jako dobre i cvrste kiseline, suh ali dosta slastan, vrlo pitak i jos dosta svjez. vino opcenito nije grubo i lakse se pije nego simcicev sivi pinot jer ima manje tanina ali ostavlja malo slabiji dojam ali jako dobro vino. 7,5-8/10
Evidentirano

wineman
Novak
**

Pleternica

Email
« Odgovor #516 na: 27 Veljače, 2010, 15:06:58 »

Jakobovic Branko,Vetovo-Kutjevacko vinogorje-Rajnski rizling 2006.g,13%,polusuho-odlican rajnski rizling tesko povjerovati da moze biti tako svjez a iz 2006.g!miris odlican,okus odlican!nisam pio bolji rajnski rizling od ovoga!

Vino je bilo u inoxu od berbe pa do prije mjesec dana kad  je  punjeno u boce!To smo danas imali na degustaciji u Kutjevu! ;)
Evidentirano

Zivot je prekratak, da bi pili losa vina!
vinopija
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #517 na: 27 Veljače, 2010, 15:47:40 »

Upravo tako! Jakobovićev RR je otkriće ;-) Ivane, jesi ga probao napokon?
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #518 na: 27 Veljače, 2010, 15:50:52 »

Upravo tako! Jakobovićev RR je otkriće ;-) Ivane, jesi ga probao napokon?

nazalost jos nisam ali ovdje se ipak ne radi o onoj kasnoj berbi sa 14,5% alkohola vec o obicnom svjezijem rizlingu koji je isto tako vjerujem jako dobar.. morat cu uzeti koju bocu kad drugi put odem u vrutak..
Evidentirano

gogo_2009
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #519 na: 27 Veljače, 2010, 16:12:08 »

Baković Plavac Mali Murvica 2005. vinogorje Brač, vrhunsko vino, 14% alkohola, 135kn Metro.

Fino puno vino, svrstao bih ga u tipične "prave" Plavce,  boja tamna rubinsko crvena sa laganim smeđim rubom (ipak je to vino staro oko 5g) miris voćni, sa detaljima koje baš ne mogu interpretirati, ali fini ugodan. Okus slastan, pun, alkoholi nisu jako izraženi, osjeti se barrique, lagana trpkost kao i aroma kupine ali ništa ne "strši" fino zaobljeno vino. Ja bih ga preporučio ljubiteljima Plavca malog , o cijeni je teško diskutirati sa strane potrošača bilo bi dobro da je niža no po meni u usporedbi sa Plenkovićevim Grand Cru-om 2006 ovo je vino daleko bolje i uopće nema sumnje u odabir. Alkohol se osjeća kasnije  ;D

Evidentirano
Nathan
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #520 na: 02 Ožujka, 2010, 23:56:37 »

Pozdrav svima,

u zadnje vrijeme šaram po sortama, ali tako naletim i na neke dragulje poput francuskog Malbeca i Tannata. Nove sorte, nove regije, novi stilovi - šira slika  :D.
Teško je izdvojiti par sorti jer ono što sam nekad smatrao ''kraljem'' (Cab. Sauvignon) i ono što sam smatrao dosadnim (npr. Chardonnay) - danas više ne vrijedi.

Evidentirano

In order to enjoy wine - you must destroy it.
Nathan
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #521 na: 03 Ožujka, 2010, 00:07:49 »

Teran Piquentum 07 i Malvaziju Piquentum 08 mladog vinara Dmitrija Brečevića iz Buzeta, a vina mu se stilski značajno razlikuju od kolega mu iz IQ udruge i standardno teških istarskih terana.
Dodao bih tu i sva vina Giorgia Claija :) Kategorija i stil koje Istra, a niti Hrvatska do sad nije imala. Skupo, ali vrijedi svaku kap. I tjera na razmišljanje...

I Milošev Plavac 05. Pozdrav Ivane (nije mi isti nick) ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #522 na: 03 Ožujka, 2010, 01:26:21 »

Pozdrav svima,

u zadnje vrijeme šaram po sortama, ali tako naletim i na neke dragulje poput francuskog Malbeca i Tannata. Nove sorte, nove regije, novi stilovi - šira slika  :D.
Teško je izdvojiti par sorti jer ono što sam nekad smatrao ''kraljem'' (Cab. Sauvignon) i ono što sam smatrao dosadnim (npr. Chardonnay) - danas više ne vrijedi.

a to je obicno tako al sto vise probas i sto razlicitijih vina, stilova, regija, sorti.. vise dobivas tu "siru" sliku o vinima i percepciju sto je dobro, sto je lose, sto je zanimljivo, vrijedno, realno, itd. i onda se sjetis sta si mislio da je super prije 5 godina danas gotovo ne bi ni pomirisao.. i to je dobro da se covjek mijenja, na bolje!
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #523 na: 03 Ožujka, 2010, 01:29:36 »

Teran Piquentum 07 i Malvaziju Piquentum 08 mladog vinara Dmitrija Brečevića iz Buzeta, a vina mu se stilski značajno razlikuju od kolega mu iz IQ udruge i standardno teških istarskih terana.
Dodao bih tu i sva vina Giorgia Claija :) Kategorija i stil koje Istra, a niti Hrvatska do sad nije imala. Skupo, ali vrijedi svaku kap. I tjera na razmišljanje...

I Milošev Plavac 05. Pozdrav Ivane (nije mi isti nick) ;)

hehe, pozdrav! skuzio sam te tek po ovoj napomeni Milos Plavac.. ;D ;) dobrodosao i nadam se da ces se malo aktivnije ukljucuti u komentiranje i recenziranje vina jer znam da mnogo znas i mnogo si toga probao.. 8)
Evidentirano

Nathan
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #524 na: 03 Ožujka, 2010, 23:12:32 »

hehe, pozdrav! skuzio sam te tek po ovoj napomeni Milos Plavac.. ;D ;) dobrodosao i nadam se da ces se malo aktivnije ukljucuti u komentiranje i recenziranje vina jer znam da mnogo znas i mnogo si toga probao.. 8)

Bok Ivane, drugi forum pa drugi, jedan stari, nick :)

Svakako ću se potruditi uključiti se u ovu temu koliko god mi vrijeme dopusti, a usput čitam i ostale teme o kojima se piše - u svakom slučaju zanimljivo :) Svaka pohvala za web site, mislim da ću ovdje proširiti svoje vidike dalje od čaše i flaše  8)

Ne znam da li znam mnogo, ali probao sam dosta toga pa ćemo vidjeti kako nam ide ;-)

Evidentirano

Str: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 81 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!