Danas pošprical protiv bortritisa sa BORTRYFUN-om karence nema bumo vidli kaj to vredi
Gdje ste ga nabavili,ja se danas raspitivao za njega ali nitko ni čuo nije.
Kod mene rajnski sve se bobe bijele od svitcha a grozdove hvata botritis !!!! Ko tu koga jebe spricao prije 3 tjedna . jos mi je prerano za berbu pa sam odlucio skinuti lisce u zoni grozdja i pospricati sa botrifun-om . Kod nas u karlovcu ga ima u svakoj poljo trgovini i kosta 120 kn za 80 l vode
I ja danas s istim preparatom na ručnu špricu. Vidjet ćemo ili sam bacio 108 kn.Gnjiloća prisutna, jačanjem šećera biti će sve veća, a zrelo neće biti još do kraja mjeseca ( graševina).Skinuo lišće u zoni grožđa, pratio sve preporuke, špricao protiv moljca, botrytisa, ali opet gnjili i to puno prerano.Kud sve to vodi.Dečki kak zgleda to kaj ste ti i sinke pošpricali...kod nas na bregu isto krenulo gnjilo...jel djeluje kurativno kak piše???
Izgleda da je bortritis privremeno stal od kak sam pošprical nema kiše pa to sad izgleda ok,da je padalo nebi mu pomogla ni sveta voda,preparat djeluje kolko vidim ali u dobrim vrem.uvjetima privremeno zaustavlja!
Znaći po tvojem bi onda to nekaj koristilo,al na koju foru onda to sredstvo djeluje ak nema karence,znaći ni otrov,..akaj onda kolje gljivu*?