Pozdrav forumašima,Evo i ja sam danas zval na par adresa tražeći Botryfun i nigdje ga nisam mogel naći.U jednoj poljoprivrednoj apoteci mi je rečeno da je to zapravo inačica kalijeve soli koje oni već godinama prodaju.Prodavačica veli da neki ljudi već godinama kupuju to sredstvo prije berbe za botritis.Kalijeva sol ili sl. se može kupiti skoro svugdje ko gnojivo a na web stranici ga tak i svrstavaju prodavači.Molio bi Razora da se očita (po toj logici bi Botryfun bio sveti gral prije berbe)!Thnks
@Cudim se sto se vec moderatori nisu ocitovaliJa,pa kak ko može kome kaj zabranit na forumu,osim banirat ga ak se ne pridržava pravila.Ja sam naveo da me zanima putem čega to djeluje(moj komentar je malo više).al ga kupoval i upotrijebil sigurno nem.Znaći svakom je na volju i u vinogradu i u podrumu da experimentira do mile volje
Botritis je ono kaj daje poseban "štih" svakoj berbi. Znate da postoji i plemenita inačica.Kiselu trulež, fizički treba odstraniti.
Jao, pa kakvo sad špricanje s kalijevim solima. Daj se opustite. Botritis je ono kaj daje poseban "štih" svakoj berbi. Znate da postoji i plemenita inačica.Kiselu trulež, fizički treba odstraniti.Bitno je da ste u zatvaranju grozda zaštitili i pazili na moljca.
Molio bi da se malo pojasni plemenita inačica i kisela trulež.Što je botritis to znama i ćuo sam da je dobro ostaviti određenu količinu trulih boba i da daje to određeni štih.Sad me interesira kako se vidi ili osjeti razlika i dali treba odsraniti kiselu trulež a ostalo ostaviti?